Jump to content

Despre funcția de Helper


Recommended Posts

  • Scripting Moderators

Acest subiect conține părți traduse și adaptate ale postării originale ce poate fi vizualizată aici.
Toate drepturile de autor asupra conținutului sus-numit revin autorului postării originale.Ce este un Helper?

Un helper este un membru al comunității MTA care își dedică parte din timp pentru a ajuta alte persoane. Aceștia sunt recunoscuți de către echipa MTA pentru comportamentul prietenos și sprijinul acordat jucătorilor pe teme ce vizează partea de scripting, probleme tehnice sau alte asemenea.

Aceștia servesc drept modele de urmat pentru restul comunității MTA și sunt ușor de abordat pentru sfaturi generale, rezolvare de probleme sau îndrumări. Un helper poate muta subiecte în secțiunile corecte, însă nu poate oferi sprijin cu moderarea decât atunci când ocupă și funcția de Moderator. Aceștia pot fi identificați prin rangul unic și numele colorat.Cum pot deveni Helper?

Fiecare Helper este recrutat doar prin invitație. Nu există nici o modalitate de a aplica pentru acest rol, însă echipa MTA este în căutare permanentă și îi alege pe acei membri care oferă sfaturi utile și serioase pe parcursul unei perioade îndelungate de timp. Pentru a facilita comunicarea între echipa MTA și Helpers, aceștia din urmă beneficiază de propriul canal privat pentru a comunica și discuta probleme generale despre forum și Discord.

Pentru a deveni Helper, este obligatoriu să aveți un cont pe acest forum. Nu există cerințe privind activitatea.
Având în vedere că acest rol implică contribuții la nivelul întregii comunități MTA, competențele lingvistice în limba engleză (cel puțin scriere, citit și înțelegere) sunt o necesitate.Sfaturi utile

Atunci când se pune problema ocupării unui rol de Helper, accentul se pune, printre altele, asupra activității generale și contribuțiilor în ansamblu (atât pe forum, cât și pe Discord), dar și asupra prezenței și reputației generale la nivelul comunității MTA.

Contribuții precum următoarele (dar fără a se limita doar la acestea) sunt mereu un loc bun de început pentru a demonstra interesul și valoarea privind sprijinirea jucătorilor și, ulterior, pentru a deveni un membru recunoscut de către echipa MTA și a ocupa rolul de Helper:

  • folosirea funcțiilor de raportare pentru a semnala postări și subiecte care încalcă regulamentele la nivelul întregului forum;
  • participarea în diverse discuții și oferirea sfaturilor utile și serioase celor care solicită ajutor (aveți grijă, totuși, să nu moderați din umbră);
  • dovedirea unui interes și inițiative pentru a face MTA mult mai accesibil în propria limbă (traduceri prin Crowdin, publicarea de ghiduri și tutoriale proprii etc.)
  • Like 2
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...