SheriFF Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Inlocuirea texturilor unui obiect Salutare,stimati romani!Am observat ca este posibila inlocuirea texturilor unui obiect fara importarea unor noi fisiere txd,dff si col folosind 'shaders'.Rugamintea mea este sa-mi explicati ,cat mai detaliat,cum se poate realiza un astfel de script.Din cate am observat,pentru realizarea inlocuirii,resursa are nevoie si de un fisier '.fx' pe care nu am habar sa-l fac si (parca) de un material pe care il creezi folosind functia dxCreateMaterial. Link to comment
Simple0x47 Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Materialul poate fi un renderTarget care iti ofera posiblitatea de-a crea un "material" care sa contina dxDraw. Link to comment
SheriFF Posted November 23, 2016 Author Share Posted November 23, 2016 Sincer,nu-mi dau seama cu ce ma ajuta asta.Am vazut ca majoritatea scripturilor de acest fel contin un fisier '.fx' .Ma descurc cu scriptingul in Lua,insa nu inteleg ce trebuie sa scriu in fisierul '.fx' . Link to comment
Simple0x47 Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Eu tias recomanda sa iei un .fx de pe community si sa testezi schimband valori, etc. Asa se invata cel mai bine functiunea fiecarui lucru. Link to comment
Tekken Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Materialul este o imagine *.png pe care o poti scoate dintr-un *.txd cu ajutorul TXD Workshop iar pentru *.fx de cele mai multe ori ceva de genu' va fi suficient. *.fx texture gTexture; technique TexReplace { pass P0 { Texture[0] = gTexture; } } Link to comment
G-Stefan Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Mulțumesc mult de răspuns, @Tekken,însă am o mică rugăminte:explică-mi te rog ce face fiecare chestie din fișierul '.fx' deoarece vreau să învăț să le fac singur. Link to comment
..:D&G:.. Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Momentul ala cand uiti pe ce cont esti logat =))) 1 Link to comment
SheriFF Posted November 24, 2016 Author Share Posted November 24, 2016 N-am fost atent când am scris răspunsul =) Oricum,voi ruga un administrator să unească cele 2 conturi Link to comment
..:D&G:.. Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Conturile nu se pot "unii", ti-l sterge pe asta nou si gata... Link to comment
SheriFF Posted November 24, 2016 Author Share Posted November 24, 2016 Quote It is possible for us to merge two or more forum accounts into a single account on request. Inainte de a raspunde ca voi uni conturile,am citit regurile forumului Link to comment
Simple0x47 Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Ce incercare de a obtine cunostinte cu o identitate falsa casa se creada unu pro dintro data... Link to comment
Tekken Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Mi-as fi dorit eu sa stiu, in orice caz poti invata mai multe aici https://wiki.multitheftauto.com/wiki/Element/Shader si aici https://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb173347(v=VS.85).aspx Link to comment
SheriFF Posted November 24, 2016 Author Share Posted November 24, 2016 19 minutes ago, Simple01 said: Ce incercare de a obtine cunostinte cu o identitate falsa casa se creada unu pro dintro data... @Simple01,de unde ai scos tu chestia asta?Contul acesta este facut pentru ca vreau sa refac posturile si pentru ca nu-mi placea numele celui vechi.Nu stiu de ce crezi tu asta deoarece eu am postat doar subiectul asta pentru a cere ajutor si nu mi-am creat 'o identitate falsa'. @Tekken,iti multumesc frumos pentru ajutorul acordat! Link to comment
Tekken Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 15 hours ago, *BeaT* said: @Simple01,de unde ai scos tu chestia asta?Contul acesta este facut pentru ca vreau sa refac posturile si pentru ca nu-mi placea numele celui vechi.Nu stiu de ce crezi tu asta deoarece eu am postat doar subiectul asta pentru a cere ajutor si nu mi-am creat 'o identitate falsa'. @Tekken,iti multumesc frumos pentru ajutorul acordat! Cu placere. Din cate stiu eu se poate schimba numele contului, cel putin pe vechiul forum mergea, eu am avut trei nume (mihayy5, PoWeR, si Tekken). Link to comment
Recommended Posts