Jump to content

Tylko Polska!!

Recommended Posts

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akurat z tego co pamiętam to te skrypty na czaty były lajtowe do napisania. Nie wiem jak z optymalnością, bo jakoś nie zwracałem na to uwagi, ale działało w każdym bądź razie :D Jak znajdę w co wątpię to Ci je udostępnię, a jak nie znajdę to może jeszcze raz je napisze w ramach relaksu i przypomnienia sobie co nie co z Lua :P

Posted
z tego co pamiętam pojazdy wybuchają przy hp = 250 i mniej, ustaw na 251 i powinno być ok

Blisko :) Przy 209 i mniej wybuchają.

Posted

Mi się wydawało, że każdy model przy innej ilości wybuchał czy jakoś tak, znaczy w sumie zaczynał się palić, czyli nie wiadomo ile mu trzeba dać HP, żeby nie było bum xD

Posted

W zasadzie to działa tak - różne pojazdy mają różny dmg, czyli obrażenia jakie otrzymują przy zetknięciu się z elementem "twardym" (ex. ściana :D),a hp mają takie same - dlatego też każdy pojazd fajczy się przy takiej samej il. hp.

Posted

Wy mi lepiej powiedzcie gdzie szukać tego co niezbędne by zblokować spadek hp wozu, a poza tym - jeszcze tak trywialna sprawa jak wymuszenie downloadu modeli i skinów przy wejściu na serwer..

sygnasundevil.png
Posted

Ja zrobiłbym coś takiego, żeby zblokować spadek HP wozu:

if hp <= 250 then hp = 500 

Dzięki temu pozbędziemy się wybuchu wozu. No może nie akurat tak ale coś w tym stylu trza zrobić :P

Modele i tekstury powinny się same pobierać jeśli są w resources, a gracz nie ma ich jeszcze.

• 5 weeks later...
Posted (edited)

Siema

Jestem nowy jak widzicie :D Może niektórzy mnie znają z forum pawno.pl głównie dotyczące sa-mp :)

Myślałem że jest bardzo mało Polaków interesujących się MTA, ale teraz widzę że nie jest tak źle.

Zresztą w SA-MP jest więcej - i chyba wiadomo czemu :D Łatwiej się tworzy pseudo serwery.

Pozdrawiam, Minokon

Edited by Guest

Pawn Programmer(SA-MP) and Webmaster

Now LUA...

• 2 months later...
Posted
Witam, witam również środowisko bliskie deweloperom tej wspaniałej aplikacji! :)

Już na dobry początek, wziąłem się za tłumaczenie tego artykułu: https://wiki.multitheftauto.com/index.php?title=Scripting_Introduction

Prace widać tutaj, na razie jest w fazie tworzenia. W planach mam przetłumaczyć resztę tutoriali.

http://goo.gl/ZPZNQ

Dobra robota :D

moim zdaniem Polska społeczność MTA potrzebuje więcej artykułów na wiki w ojczystym języku :wink:

Mam nadzieję że się nie poddasz :fadein:

Posted

tłumaczenie czegokolwiek to żmudna robota. powodzenia

Multi theft auto tools - replace cars and peds, move your map or compile your Lua files online!

programista php rzeszów

Need free webhosting for your small site? PM me. Need help with portforwarding? PM me. Do not PM me asking for help with scripting.

Having problems with port forwarding? Send me pm, I can do whole thing for you using TeamViewer (already helped about 20 people, no worries)!

• 4 weeks later...
Posted

Mimo wszystko spora część polaków to dupy wołowe a nasza język - trudna język :D

Ludzie ludzie, help mnie.potrzebuję z powietrza zrobić motór.. albo z pociągu/łódki/przyczepy/czegośtam.

sygnasundevil.png
Posted

z powietrza? :D

createVehicle ( int model, float x, float y, float z, [float rx, float ry, float rz, string numberplate] ) 

masz gorące prosto z wiki :D

Z innych aut? może to dziwnie wyglądać z powodu że nawet jeśli zmienisz handling samochodu na taki z motoru to musisz zrobić plik kolizji czyli jego collision data, czyli miejsca które w zetknięciu z ziemią powodują utratę auta/spowolnienie.

A to i tak nie będzie ładnie wyglądało bo póki nie wgrasz podmianki dff do auta, to będzie nurkowało w ziemi D: To tyle, a z tymi kolizjami to Tylko w MTA 1.1!! :D