frequency619 Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 skype v5 to porażka totalna, nie sposób się nie zgodzić ^^ Link to comment
Bantu Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Akurat z tego co pamiętam to te skrypty na czaty były lajtowe do napisania. Nie wiem jak z optymalnością, bo jakoś nie zwracałem na to uwagi, ale działało w każdym bądź razie Jak znajdę w co wątpię to Ci je udostępnię, a jak nie znajdę to może jeszcze raz je napisze w ramach relaksu i przypomnienia sobie co nie co z Lua Link to comment
frequency619 Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 Poradzilim Zapierdzielamy jak porąbani, czas się uczyć niestety jak się czegoś nie umie ;d Link to comment
frequency619 Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Tak podbijając topik - czy ktoś bawił się z ilością hp pojazdu? Interesuje mnie freeze ilości przy danej ilości - żeby nie wybuchały... Link to comment
Wojak Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 z tego co pamiętam pojazdy wybuchają przy hp = 250 i mniej, ustaw na 251 i powinno być ok Link to comment
Szybki Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 z tego co pamiętam pojazdy wybuchają przy hp = 250 i mniej, ustaw na 251 i powinno być ok Blisko Przy 209 i mniej wybuchają. Link to comment
Bantu Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Mi się wydawało, że każdy model przy innej ilości wybuchał czy jakoś tak, znaczy w sumie zaczynał się palić, czyli nie wiadomo ile mu trzeba dać HP, żeby nie było bum Link to comment
Wojak Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 właśnie przy 250 zaczynają się palić (niezależnie od modelu) a potem 5s i boom Link to comment
Szybki Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 A faktycznie, zwracam honor. Nie wiem skąd ta liczba przyszła mi do głowy. Link to comment
Piorun Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 W zasadzie to działa tak - różne pojazdy mają różny dmg, czyli obrażenia jakie otrzymują przy zetknięciu się z elementem "twardym" (ex. ściana ),a hp mają takie same - dlatego też każdy pojazd fajczy się przy takiej samej il. hp. Link to comment
frequency619 Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Wy mi lepiej powiedzcie gdzie szukać tego co niezbędne by zblokować spadek hp wozu, a poza tym - jeszcze tak trywialna sprawa jak wymuszenie downloadu modeli i skinów przy wejściu na serwer.. Link to comment
Bantu Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Ja zrobiłbym coś takiego, żeby zblokować spadek HP wozu: if hp <= 250 then hp = 500 Dzięki temu pozbędziemy się wybuchu wozu. No może nie akurat tak ale coś w tym stylu trza zrobić Modele i tekstury powinny się same pobierać jeśli są w resources, a gracz nie ma ich jeszcze. Link to comment
KukiX Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 A nie lepiej użyć funkcji setVehicleDamageProof ? https://wiki.multitheftauto.com/wiki/Set ... amageProof Link to comment
frequency619 Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Człowiek się całe życie uczy.. @up - dzia, przyda się. Nie wpadłbym nawet na to, że takie cuś jest. Link to comment
Minokon Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 (edited) Siema Jestem nowy jak widzicie Może niektórzy mnie znają z forum pawno.pl głównie dotyczące sa-mp Myślałem że jest bardzo mało Polaków interesujących się MTA, ale teraz widzę że nie jest tak źle. Zresztą w SA-MP jest więcej - i chyba wiadomo czemu Łatwiej się tworzy pseudo serwery. Pozdrawiam, Minokon Edited August 21, 2011 by Guest Link to comment
Msk Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 Witam, witam również środowisko bliskie deweloperom tej wspaniałej aplikacji! Już na dobry początek, wziąłem się za tłumaczenie tego artykułu: https://wiki.multitheftauto.com/index.php?title=Scripting_Introduction Prace widać tutaj, na razie jest w fazie tworzenia. W planach mam przetłumaczyć resztę tutoriali. http://goo.gl/ZPZNQ Link to comment
Wojak Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 Witam, witam również środowisko bliskie deweloperom tej wspaniałej aplikacji! Już na dobry początek, wziąłem się za tłumaczenie tego artykułu: https://wiki.multitheftauto.com/index.php?title=Scripting_Introduction Prace widać tutaj, na razie jest w fazie tworzenia. W planach mam przetłumaczyć resztę tutoriali. http://goo.gl/ZPZNQ Dobra robota moim zdaniem Polska społeczność MTA potrzebuje więcej artykułów na wiki w ojczystym języku Mam nadzieję że się nie poddasz Link to comment
dzek (varez) Posted August 4, 2011 Author Share Posted August 4, 2011 tłumaczenie czegokolwiek to żmudna robota. powodzenia Link to comment
Bantu Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Po co tłumaczyć cokolwiek? Lepiej uczyć się języków! Link to comment
frequency619 Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Mimo wszystko spora część polaków to dupy wołowe a nasza język - trudna język Ludzie ludzie, help mnie.potrzebuję z powietrza zrobić motór.. albo z pociągu/łódki/przyczepy/czegośtam. Link to comment
meshictoe0 Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 z powietrza? createVehicle ( int model, float x, float y, float z, [float rx, float ry, float rz, string numberplate] ) masz gorące prosto z wiki Z innych aut? może to dziwnie wyglądać z powodu że nawet jeśli zmienisz handling samochodu na taki z motoru to musisz zrobić plik kolizji czyli jego collision data, czyli miejsca które w zetknięciu z ziemią powodują utratę auta/spowolnienie. A to i tak nie będzie ładnie wyglądało bo póki nie wgrasz podmianki dff do auta, to będzie nurkowało w ziemi D: To tyle, a z tymi kolizjami to Tylko w MTA 1.1!! Link to comment
frequency619 Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Wiem wiem, przetestowane na wszystkie strony - albo ja jestem lewy, albo GTA+MTA nie umożliwia takiej jazdy. Ale i bez tego się obejdzie. Link to comment
Recommended Posts