NecroFirmaSlot Posted April 21, 2020 Share Posted April 21, 2020 Witam otóż mam pewien problem. Kiedyś założyłem serwer mta i zrobiłem jakoś że na tabeli była grupa "[Gracz]" i każdy nowy miał przed nickiem (na chacie) to [Gracz] również jakos zrobiłem grupy administracyjne tj. [Admin] , [Moderator] , [Właściciel]. I teraz nie moge tego zrobic nie pamiętam czy był jakis plugin czy nie ale nie wydaje mi sie ze nie. Zgóry dziękuje za pomoc Link to comment
ramzesik Posted January 23, 2021 Share Posted January 23, 2021 na domyslnym scoreboardzie (tabeli pod TABem) mozesz dodac jedynie Team. Aby wyswietlac na chacie przed nickiem jakis tag, musisz do tego uzyc skryptu, ktory wyswietla na chacie wiadomosc w taki sposob, jaki chcesz Link to comment
Paweł Posted February 2, 2021 Share Posted February 2, 2021 (edited) local function onPlayerChat(msg, type) local accountLogin = getAccountName(getPlayerAccount(source)) -- ściągamy ewentualne konto source (gracza, który coś napisał) local support = isObjectInACLGroup("user." ..accountLogin, aclGetGroup("Support")) -- stała sprawdzająca czy source jest dodana do grupy o nazwie Support w ACL local admin = isObjectInACLGroup("user." ..accountLogin, aclGetGroup("Admin")) -- stała sprawdzająca czy source jest dodany do grupy o nazwie Admin w ACL if not isGuestAccount(getPlayerAccount(source)) then -- jeśli source nie jest gościem (jest zalogowany) to if admin then -- jeśli stała wyrzuci true, że source jest administratorem to outputChatBox("[Admin] " ..getPlayerName(source).. ": " ..msg, root, 255, 255, 255, true) -- pokaże to na czacie elseif support then -- jeśli stała wyrzuci true, że source jest supporterem to outputChatBox("[Support] " ..getPlayerName(source).. ": " ..msg, root, 255, 255, 255, true) -- pokaże to na czacie else -- w przeciwnym razie outputChatBox(getPlayerName(source).. ": " ..msg, root, 255, 255, 255, true) -- pokaże wiadomość gracza bez żadnego prefixu end end end addEventHandler("onPlayerChat", root, onPlayerChat) -- handler zaznaczający, że ma się to wykonać jeśli player napisze coś na czacie Wyciąłem Ci napisany przeze mnie ułamek kodu. Możesz się nim pobawić. Opisałem Ci wewnątrz krótko jak, dlaczego i po co. Edited February 2, 2021 by Paweł Link to comment
NieZnanyUserOk Posted December 11, 2021 Share Posted December 11, 2021 To nie minecraft Link to comment
Ciastuuś Posted May 6, 2023 Share Posted May 6, 2023 Dodam również od siebie dla innych. Napisałem kod w czytelny oraz optymalny sposób, aby nie bałaganić if'ami. local prefixes = { [1] = {"[Wlasciciel]", 255, 0, 0}, [2] = {"[Administrator]", 255, 0, 0}, [3] = {"[Supporter]", 0, 255, 0}, [4] = {"[Gracz]", 255, 255, 0}, } function onPlayerChatPrefix(message, messageType) if messageType == 0 then -- typ 0 oznacza chat, a 1 to konsola local playerName = getPlayerName(source) local playerPrefix = "" for i, prefixData in ipairs(prefixes) do if hasObjectPermissionTo(source, "function." .. prefixData[1], false) then -- sprawdzenie, czy gracz ma uprawnienia do danego prefixu(acl) playerPrefix = "[" .. prefixData[1] .. "] " break end end local r, g, b = getPlayerNametagColor(source) -- pobranie koloru nicku local messageWithPrefix = playerPrefix .. playerName .. ": " .. message -- utworzenie nowej wiadomości z prefixem outputChatBox(messageWithPrefix, root, r, g, b, true) -- wysłanie nowej wiadomości na czacie cancelEvent() -- anulowanie oryginalnej wiadomości, aby nie została wyświetlona end end addEventHandler("onPlayerChat", root, onPlayerChatPrefix) Link to comment
Recommended Posts