Jump to content

csiguusz

Members
 • Posts

  500
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by csiguusz

 1. Szia! A wiki is pont az írja, bár lehet kicsit félreérthető, mint amit te mondasz: minden resource-ban egy dbConnect és aztán az egészben azt használod. Szóval jó az úgy, ahogy te gondolod. A lényeg, hogy egy resource-on/szkripten belül ne csatlakozz fel illetve le sokszor, amikor ez elég lehet egyszer is.
 2. Ha van error, tudod mi a hiba, van mit javítani . Kipróbáltam: addCommandHandler áthelyezésével és a helyes összefűzéssel 1.4 alatt lefutott nekem.
 3. Az addCommandHandler van csak rossz helyen. Ugye amikor a parancsot hozzá akarod rendelni az azt kezelő GPS nevű függvényhez az első sorban, a GPS függvény még nem létezik, az csak a következő sorokban lesz definiálva. Illetve hiányzik két pont az 5. sorban a distance után. De a hibát ki kellett volna írnia neked is. MTA Script editor csak a lua hibákat írja, egyéb szkriptelési hibákat mindig debugscript 3-mal nézz, mert a szerver konzol (a fekete ablak) és a log csak a szerveroldali hibákat írja, a kliens oldaliakat nem. A konzolban, logban csak akkor érdemes keresgélni ha az adott szkript el sem indul mert például rossz meta.xml esetén csak oda írja a hibát. A debugscript használatához jelentkezz be adminnak a szerveren, majd chatbe írd be hogy /debugscript 3. Ezután alul fogja írni a hibákat. Kikapcsoláshoz használd a /debugscript 0 parancsot.
 4. Megesik az ilyen, nincs mit .
 5. Érdekes. Csak két dolog jut eszembe, ami azt okozhatja, hogy "be sem villan": guiSetEanbled ( gomb, false )-t állítottál rá, vagy az ablakra, amin van vagy valami átlátszó dolog került a gomb elé így arra kattintgatsz, nem a gombra. Nincs a háttérben valami teljes képernyős kép mondjuk? Amit nem tüntettél el, csak átlátszóvá tetted? A kódod megmutatása pedig továbbra is segítene.
 6. Csak egy szervernél, vagy az összesnél van ilyen? Tűzfal kiengedi a játékot?
 7. Nem igazán értem a problémát. Ha bemásolnád ide a kódot/kódrészletet, úgy könnyebb lenne.
 8. Szívesen. Örülök, hogy sikerült.
 9. getPedOccupiedVehicle tudod ellenőrizni hogy járműben ül-e a játékos vagy nem.
 10. Bemásolsz ide 200 sor kódot és mellé írod, hogy bírjam működésre, nem semmi... Esetleg mi a baja mit csinál, pedig mit kéne neki? Hibaüzenet, bármi egyéb infó? Mert 200 sort nincs kedvem átnézni, megérteni hogy működik majd hibákat keresni és javítani őket. Ennyire én sem érek rá.
 11. Ugyanaz működhet itt is. Itt a 6.sort kell módosítani. ( egy "or 0" kell a végére )
 12. Azért másolta be azt a sok kódot, hogy a 247. sort, meg az összes többit is mindenki megnézhesse magának. De az a kódhoz ne a sima "Code" taget használjuk, ha van külön "lua" is. Az szépen ki is színezi. A hibához: A hiba jelentése: egy számot próbáltál össehasonlítani egy logikai típussal (true/false). Gondolom alapból a "job" element data nincs beállítva ezért false a job ott. Megoládás lehet a 243. sor módosítása erre: local job = getElementData(getLocalPlayer(), "job") or 0
 13. Az onClientGUIClickeventet kezelő függvénynél az első paraméter (itt a source) az az, hogy melyik egérgombbal nyomták meg a gombot, nem egy játékos. Gondolom azt akarod arréb rakni, aki megnomyta a gombot, tehát használj source helyett localPlayer-t vagy getLocalPlayer()-t. A kliensoldali skinváltás meg szerintem nem lesz szinkornizálva, vagyis a többi játékos nem fogja úgy látni a skint, csak az, aki a gombot megnyomta. De ez nem 100%, ki kell próbálni. (setPedSkinhelyett pedig inkább setElementModel-t érdemes használni)
 14. Értem a problémát, pont ennek a megoldására van az utfLen. Biztos az enyémet használtad, frissítetted a resource-ot? Mert én kipróbáltam és működik rendesen.
 15. Akkor használd az utfLen függvényt a hossz lekéréséhez és a string.reppel a ciklus is kiválható. addEventHandler("onClientGUIChanged", regpw, function(element) guiSetText ( regpwlabel, string.rep ( "*", utfLen ( guiGetText ( regpw ) ) ) ) end)
 16. NIncs mit, örülök hogy megoldódott. Ha pedig Erdélybe készülök majd mindenképpen szólok előtte.
 17. Távolság mérésére itt van ez a két függvény: getDistanceBetweenPoints3D getDistanceBetweenPoints2D
 18. Igen, persze. A timer a megadott időközönként átírja a játékos(ok) éhségét.
 19. 1.) setAccountData-val mentett dolgok a szerver deathmatch mappájában lévő internal.db, sqlite tipusú adatbázisfájlba mentődnek. A executeSQLQuery-vel mentett adatok, az előbb említett mappában lévő registry.db-ben vannak. De ezeken kívűl szkripttől függően több helyre is mentődhetnek a dolgok, mondjuk külső adatbázisba vagy egy adabtázis/xml fájlba a szkript (resource) mappájában. 2.)Alapból az MTA nem menti a csapatot kilépésnél, tehát ekőször meg kell keresni melyik szkript teszi. Majd meg lehet keresni, hogy hol, hogyan tárolja az adatokat és kézzel átírni, vagy megnézni nem biztosít-e erre függvényt az adott szkript és ha igen, akkor azt használni. 3.)Votemanager és a modjaid beállításait érdemes megnézni, nincs-e lehetőség ilyet beállítani, amit szeretnél. Ha nincs akkor valószínűleg nincs más mód, mint belenyúlni a szkriptbe.
 20. Kiíratni a képernyőre mindenfélét a dxDrawText fügvénnyel lehet többek között. Eltüntetheted az alap pénz kírást showPlayerHudComponent-tel majd az előbb elmített függvény segítségével akár ugyanoda vagy máshova mondjuk forintként írod ki a pénzt. Az egyéb dolgokat mint pl. üzemanyag vagy éhség vagy bármi más valamilyen módon tárolni kell játék közben (pl.: tömbökben vagy setElementData), és menteni is ha nincs fent az adott játékos vagy áll a szerver (adatbázis vagy xml, ezekre is megvannak a függvények, nézd meg a wikit), az állapotukat képernyőre kirakni meg az előbb említett dxDrawText mellett a többi dx-es függvény is hasznos lehet.
 21. That's okay. But you can trust the wiki. If it says serverside then it is serverside.
 22. Yes, If you'd have read the wiki page I gave you, you'd know it.
×
×
 • Create New...