akos971 Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem! Nem vagyok egy nagy SQL zseni, a középszintű érettségire szükséges SQL tudásom meg van . A scriptembe szeretnék MySQL-t használni, erre a db* szerveroldali függvényeket használnám. Tanácstalan vagyok, mert a Wiki azt írja hogy egy kapcsolatot nyissak a MySQL szerverrel és azt az egész scripttel osszam meg. Az én logikám szerint sokkal jobb lenne ha minden MySQL-t használó resource-ban egy új kapcsolatot nyitnék, mivel egyes lekérdezések akár több tized másodpercekig is eltarthatnak, és másodperces késések már nem elfogadhatóak szerintem. Mi a véleményetek? Totál hülyeséget beszélek, vagy tényleg jobb lenne így felépíteni? Esetleg több resource-t csoportosítsak egy mysql kapcsolathoz? Ui.: Nem akarok szervert nyitni vagy ilyesmi, csak szeretném ha a leghatékonyabban tudna futni a modom. A hozzáértő válaszokat előre is köszönöm! Link to comment
csiguusz Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Szia! A wiki is pont az írja, bár lehet kicsit félreérthető, mint amit te mondasz: minden resource-ban egy dbConnect és aztán az egészben azt használod. Szóval jó az úgy, ahogy te gondolod. A lényeg, hogy egy resource-on/szkripten belül ne csatlakozz fel illetve le sokszor, amikor ez elég lehet egyszer is. Link to comment
Recommended Posts