Rol@ndy Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 (edited) Sziasztok! Két dologban szeretnék segítséget kérni! Az egyik, hogy a szerveremen nem működik az autómatikus "unmute". Ha valaki "mute"-t kap akkor csak manuálisan lehet "unmute"-zni. Azt szeretném ha valaki kap 1 vagy 5 percet akkor 1 vagy 5 perc múlva magától legyen unmutolva. A másik gondom pedig a "Moderator"-ban van. Itt nem működik az admin panelban a "Set Next Map" gomb. Pedig látható funkció, de nem csinál semmit. Csak a "Start Gamemode with Map" gombal lehet mapot indítani ami nem túl jó. Ha valaki tud segítsen! Köszi! Edited May 16, 2014 by Guest Link to comment
csiguusz Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Lehetne, hogy nem ilyen színnel írsz? Bántja a szememet. Alap adminpanelt használsz? Érdemes nézni a hibaüzeneteket, mikor unmute-olnia kéne. (/debugscript 3). Lehet ACL probléma pl., tehát hogy a szkriptnek nincs joga az unmute-hoz. Ugyanígy érdemes megnézni, hogy van-e hibaüzenet a Nex Map gombra való kattintáskor és akkor lenne mi alapján elindulni. Link to comment
Rol@ndy Posted May 16, 2014 Author Share Posted May 16, 2014 WARNING: [admin]/admin/server/admin_server.lua:1467: Admin security - Client without admin panel rights trigged an admin panel event. 127.0.0.1 (aPlayer mute) Ennyit találtam. Link to comment
csiguusz Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Ez is valami. Most nem vagyok gépnél, de később ránézek mi okozhat ilyen hibát. Edit: Megnéztem, az a hibaüzenet azért elég ritka esetekben állhat elő (Például ha valaki bejelentkezik, megnyitja a panelt, kijelentkezik, majd megpróbál csinálni valamit ). De az unmute-nak mennie kéne alapból. Az ACL-ben nem állítgattál dolgokat? A Console-nak megvannak a jogai? A next map-os dologhoz meg: hozzá kell adni a "Moderator" csoportot is a race modhoz, hogy neki is engedélyezve legyen az. A race meta.xml-jében vagy admin panel, resources fül, listából race-t kikeres, settings és ott van valami olyasmi, hogy admingroups. Na oda kell hozzáírni a Moderatort. Link to comment
Rol@ndy Posted May 17, 2014 Author Share Posted May 17, 2014 A Moderator-os dolog megoldódott! Valóban csak annyit kellett csinálni! Köszönöm a segítséget! Viszont az "unmute" még nem találtam rá a hibára. Az ACL-t variáltam, de csak annyiban, hogy milyen jogok legyenek adminba, smodba meg modba. Van valami konkrét, hogy ott mit nézzek? Link to comment
csiguusz Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 Ha esetleg nem a legfrissebb admin lenne fönt szerveren, innen letöltheted a legfrissebb resource csomagot, aből frissítheted az admint, hogy biztos legyen, hogy nem a szkripttel van a gond: https://mirror.multitheftauto.com/mtasa/resources/ És ha nem azzal van a gond akkor az ACL problémán kívűl más nem jut eszembe. Ellenőrizd, hogy a Console ACL csoportjában ott van-e a "command.unmute". Ha nem találod a hibát beteheted ide is az acl.xml-ed, megnézem én is vagy akár privátban is küldheted, ha nem akarod, hogy mindenki lássa. Link to comment
Rol@ndy Posted May 18, 2014 Author Share Posted May 18, 2014 Megtaláltam a problémát! Nem volt hozzáadva az user.Console az ACL-ben. Köszi a segítséget! Link to comment
csiguusz Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 Örülök, hogy sikerült. Nincsmit. Link to comment
Rol@ndy Posted May 26, 2014 Author Share Posted May 26, 2014 Azt meg tudja mondani valaki hogy a szerver hová menti a játékosok adatait? Olyasmire gondolok, hogy pont meg pénz. És még egy kérdés: Hogy tudok kiszedni valakit egy "team"-ből, admin panelből csak akkor lehetséges ha online a játékos. De gondolom ezt is menti valahová a szerver! És egy harmadik kérdés: A szerveremen több játékmód van, DD,Shooter és Old School DM. Hogy lehetne megoldani hogy a DM mapoknál csak akkor jöjjön be a votemanager ha már mindenki meghalt? (elég rossz ha valaki pont jó időt futna de kihal mögüle mindenki és nem ér be.) És hogy csak azoknál a mapoknál legyen így mert DD és Shooternél viszont elég gáz lenne. Ha valaki tud, segítsen. Köszi Link to comment
csiguusz Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 1.) setAccountData-val mentett dolgok a szerver deathmatch mappájában lévő internal.db, sqlite tipusú adatbázisfájlba mentődnek. A executeSQLQuery-vel mentett adatok, az előbb említett mappában lévő registry.db-ben vannak. De ezeken kívűl szkripttől függően több helyre is mentődhetnek a dolgok, mondjuk külső adatbázisba vagy egy adabtázis/xml fájlba a szkript (resource) mappájában. 2.)Alapból az MTA nem menti a csapatot kilépésnél, tehát ekőször meg kell keresni melyik szkript teszi. Majd meg lehet keresni, hogy hol, hogyan tárolja az adatokat és kézzel átírni, vagy megnézni nem biztosít-e erre függvényt az adott szkript és ha igen, akkor azt használni. 3.)Votemanager és a modjaid beállításait érdemes megnézni, nincs-e lehetőség ilyet beállítani, amit szeretnél. Ha nincs akkor valószínűleg nincs más mód, mint belenyúlni a szkriptbe. Link to comment
Recommended Posts