mommytellme Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Cześć! Mam takie pytanie, mianowicie wdziałem na jakimś Arabskim serwerze i na lss-rp że mają tjb. efekty w HD czyli dym jest dużo mocniejszy, ogień ładniejszy itp. Wiecie może gdzie takie znaleźć? Na community nie widzę. Link to comment
lopezloo Posted April 9, 2014 Share Posted April 9, 2014 Najzwyklejszy shader na podmianę tekstury (znajdziesz go na wiki). Nazwy tekstur efektów znajdują się w models/effectsPC.txd i models/particles.txd. Przykładowy kod: local shader = dxCreateShader("shader.fx") local texture = dxCreateTexture("bullethitsmoke.png") dxSetShaderValue(shader, "shaderTexture", texture) engineApplyShaderToWorldTexture(shader, "bullethitsmoke") -- podmiana dymu na ten z pliku PNG Link to comment
Wielebny Posted May 8, 2014 Share Posted May 8, 2014 Lopez, a czy znasz sposób na zmianę zakresu widoczności tych efektów? Aby np. ogień był widoczny z 300m, zamiast z domyślnych 50? W GTA można od ręki zrealizować to podmieniając bodajże particles.txd, ale podmienić tego dla każdego gracza jeszcze mi się nie udało. Link to comment
mommytellme Posted June 1, 2014 Author Share Posted June 1, 2014 Okazało się że te efekty to był jedynie mod, używany przez osobę która nagrywała, ale dzięki za pomoc. Link to comment
Recommended Posts