xScatta Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Witam was wszystkich chciałbym zapytać czy jest ktokolwiek, kto, by chciał pomóc ( wynagrodzenia pieniężnego nie będzie liczę na "przyjacielską" pomoc po prostu dana osoba dostanie powie, czego oczekuje ) w projekcie ( Tokyo Roleplay ) powiem tak w Lua z MTA umiem wszystko, oprócz tego MySql itd. bo tego nigdy nie dotykałem. I nie myślcie tak, że nie ma całego serwera a szukam skryptera i wszystko z community, bo gamemode jest już przy końcu a szukam kogoś, kto też, by chciał pomóc w tym jakże unikalnym gamemod'zie. ( Szczegóły na Priv jak coś, jeżeli ktoś będzie chętny do pomocy ). Logo z serwera Pozdrawiam, xScatta Link to comment
Wielebny Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Jeżeli stworzysz ten projekt jako opensource, od początku do końca, to z wielką chęcią postaram się napisać coś dla niego. Myślę, że z łatwością znajdziemy też inne osoby chętne do kontrybucji. Taki rozwój jest wyzwaniem, wśród polskich graczy panuje przekonanie że nie da się w ten sposób stworzyć serwera - każdy uważa, że należy robić to w tajemnicy i tylko dla siebie. Projekty takie jak MTA pokazują że może być jednak dokładnie na odwrót i myślę, że warto spróbować tej metody przy tworzeniu gamemodu. Link to comment
Piorun Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Najdziwniejsze w tym wszystkim jest jednak to, że ludzie narzekają na wagę podmianek -__-, a z drugiej strony narzekają, że kolejny serwer nic nowego nie wnosi, bo "RP w mieście x już jest". Jeszcze zapytam - zamierzacie całe Tokyo odzwierciedlić czy jakieś konkretne miejsca tylko? Link to comment
xScatta Posted December 17, 2013 Author Share Posted December 17, 2013 @Wielebny tak, to będzie open-source. Sam tak myślę, że większość "ludu" robi wszystko w tajemnicy i, jak już ma pomysł ( i motywację ) to raczej nie da tego pomysłu nikomu, kto dałby radę otworzyć własny serwer. @Piorun taki jest problem, bo całego Tokyo nie mamy, ale, za to mieliśmy pomysł zwerbować kolejnych modelerów do pomocy. Każde ręce do pracy się przydadzą. PS. Jeżeli chcecie żebym napisał co mamy, to śmiało piszcie. @Piorun podmianki nie ważą więcej niż 100mb, jak dobrze kojarzę. Link to comment
Wielebny Posted December 18, 2013 Share Posted December 18, 2013 No to otwieraj projekt na githubie lub innym hostingu dla repozytoriów, daj linki i robimy. Skoro robimy to w ten sposób to proponuję kanał #tokyorp na irc.gtanet.com do koordynacji działań. Link to comment
kuba90pl Posted December 19, 2013 Share Posted December 19, 2013 chetnie pomoge w rozwoju , mozesz mnie tez uwzglednic kontakt ze mną : [email protected] / gg 3263073 Link to comment
Wielebny Posted December 20, 2013 Share Posted December 20, 2013 W weekend uruchomimy repozytorium na githubie, serwer developerski i będzie można rozpocząć pierwsze pracę nad kodem. Obecnie zastanawiamy się jeszcze nad wyborem licencji. Link to comment
kuba90pl Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Mozna walic w open source , ale trzeba sie z tym liczyc ze powstanie x serwerow na niedopracowanych skryptach, dlatego moze lepszym roziwazniem bedzie zamknieta grupa poki kod nie bedzie w miare optymalny. Link to comment
Bantu Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 No, że tak powiem i gdzie ten link do gita? Projekt umarł czy trwa nadal? Chętnie bym zobaczył coś kodu i może dopisał sam od siebie Link to comment
zixxonx Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 No, że tak powiem i gdzie ten link do gita? Projekt umarł czy trwa nadal? Chętnie bym zobaczył coś kodu i może dopisał sam od siebie Wystarczyło zobaczyć github Wielebnego. https://github.com/lpiob/MTA-TokyoRPG Link to comment
Recommended Posts