magyargabi Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Sziasztok. csináltam egy szervert ami jól is működne és lennének rajta playerek bőven, csak megakadtam pár dologba és a segítségeteket kérném, ha valaki ért MTA szerverhez vagy tudna segiteni mysql feltelepítésébe az irjon egy PM-et. Előre is köszönöm
rain_gloom Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 a turorial szekcióban van egy részletes MYSQL telepítési útmutató (angolul, persze) itt pedig megtalálod a szerver tutorial-t magyarul
csiguusz Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Írd ide a problémádat, és segítünk. Pontosan. Ne PM-be kerj segitseget, hatha masnak is hasonlo problemaja van es az itt adott segitseg neki is hasznos lehet, ez a forum lenyege.
magyargabi Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Először is mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat. Találtam egy MYSQL telepítéséről szóló topicot de nem lehet letölteni belőle egy file-t ami kéne hozzá. És amit pedig AdrenalineSYS linkelt Magyar leírást azért külön köszönet sokat tanultam belőle Úgyhogy szinte már csak a MYSQL al van problémám aki tud rá megoldást kérem ossza meg velem is.
csiguusz Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Ahogy nézegettem a linkeket, csak az a server.zip fájl nem volt csak elérhető. Az utána következő leírásból arra következtetek, hogy volt benne egy settings.xml meg valami mysql csatlakozást bemutató(?) szkript. Ezek konkrétan nem szükségéesek ahhoz, hogy működjön a mysql, ha az már telepítve van. Így csak neked kell vmi saját szkripttel megoldani az adatbázishoz való csatlakozást, amire meg ott a példa a topicban.
Image Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Nem értemes MySQL modult használni, mivel nagy terhelésnél gondot okoz, a query várakozási idő valamint, hogy az egész mysql egy szálon fut. (Minden query.) Ezt tapasztalatból mondom, mert megjártam a SeeMTA-val. 400-450 (sokszor kevesebb) játékosnál egyszerűen laggol a szerver, mert az sql nem bírja. (A gép alatta bírná dögivel.) dbConnect dbExec dbQuery dbPoll dbFree
magyargabi Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Köszönöm a válaszokat. Igen csak az az egy nem működik, és találtam is egy valakit aki 2500 Ft ért megoldottam volna, a pénz elküldés óta nem láttam ez illetőt... Amugy a házi gépem amiről a szerver futna, véleményem szerinte egy 100 player befogadását még bírná könnyedén. Továbbá ha valaki segítene MYSQL-t vagy bármi egyéb programot ami helyettesíti a MYSQL-t azért mérhetetlenül hálás lennék.
Image Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Ha konkrétan elmondanád, hogy miben kell segíteni a MySQl-ben sokkal könnyebb lenne. Amíg nem mondasz semmi konkrétat, addig nem tudunk mit csinálni.
Recommended Posts