Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak zrobić system id że:

Gracz który się zarejestruje, zostaje mu przypisane id do konta i już zostaje aż do usunięcia konta.

Kolejny gracz dostaje następny numer id w kolejności (1,2,3 itd). Czy ktoś może powiedzieć jak to zrobić ?

Posted

Jakbyś robił skrypt, który zapisuje dane do bazy danych MySQL to wystarczy, że stworzysz nową tabelę, w której ustawisz wartość jednej kolumny AUTO_INCREMENT(??) na "true", lub po prostu zaznaczysz haczykiem :)

Posted
Jakbyś robił skrypt, który zapisuje dane do bazy danych MySQL to wystarczy, że stworzysz nową tabelę, w której ustawisz wartość jednej kolumny AUTO_INCREMENT(??) na "true", lub po prostu zaznaczysz haczykiem :)

Tak wiem, tylko że ja nie robię zapisu do mysql, więc może ktoś mi pomóc ?

Posted

Jak do pliku to można taki myk zrobić.

1. Pobrać ilość załadowanych plików (dajmy na to funkcja zwraca nam liczbę ' x ')

2. Tworzymy plik dla gracza, który się zarejestrował z daną id równą ' x + 1 '

Ze sqlite się nie bawiłem, więc jbc. to ci nie pomogę.

Posted

sqlite też ma klucz podstawowy i automatyczną inkrementację.

Multi theft auto tools - replace cars and peds, move your map or compile your Lua files online!

programista php rzeszów

Need free webhosting for your small site? PM me. Need help with portforwarding? PM me. Do not PM me asking for help with scripting.

Having problems with port forwarding? Send me pm, I can do whole thing for you using TeamViewer (already helped about 20 people, no worries)!