RastaMan Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Witam, czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak zrobić system id że: Gracz który się zarejestruje, zostaje mu przypisane id do konta i już zostaje aż do usunięcia konta. Kolejny gracz dostaje następny numer id w kolejności (1,2,3 itd). Czy ktoś może powiedzieć jak to zrobić ? Link to comment
Piorun Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Jakbyś robił skrypt, który zapisuje dane do bazy danych MySQL to wystarczy, że stworzysz nową tabelę, w której ustawisz wartość jednej kolumny AUTO_INCREMENT(??) na "true", lub po prostu zaznaczysz haczykiem Link to comment
RastaMan Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 Jakbyś robił skrypt, który zapisuje dane do bazy danych MySQL to wystarczy, że stworzysz nową tabelę, w której ustawisz wartość jednej kolumny AUTO_INCREMENT(??) na "true", lub po prostu zaznaczysz haczykiem Tak wiem, tylko że ja nie robię zapisu do mysql, więc może ktoś mi pomóc ? Link to comment
Piorun Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Jak do pliku to można taki myk zrobić. 1. Pobrać ilość załadowanych plików (dajmy na to funkcja zwraca nam liczbę ' x ') 2. Tworzymy plik dla gracza, który się zarejestrował z daną id równą ' x + 1 ' Ze sqlite się nie bawiłem, więc jbc. to ci nie pomogę. Link to comment
dzek (varez) Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 sqlite też ma klucz podstawowy i automatyczną inkrementację. Link to comment
Piorun Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 O to miło .. a jak pobrać np. id? getAccountData? Link to comment
Orange Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 https://wiki.multitheftauto.com/ executeSQLQuery Link to comment
Recommended Posts