Matthewpl Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Mam mały problem z systemem pojazdów zapisuję się tak jakby w pamięci ram serwera i dzięki temu poziom użycia procesora przekracza limit hostu chciał bym by pojazdy zapisywały się w xml lub sql ale nie potrafię tego zrobić więc dlatego piszę tu. Więcej szczegółów na skype Kontakt skype - Matthewpl7 za pomoc z góry dzięki. Link to comment
Wielebny Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 Wątpie aby zmiana formatu zapisu danych coś pomogła, prawdopodobnie zapisywanych jest zbyt dużo danych naraz. Czy proces zapisu pojazdów powoduje przywis serwera gry, widoczny chociażby w braku reakcji na wpisany tekst na czacie? Czy rozważałeś rozbicie procesu zapisu na wiele części, np. zapisywanie po x pojazdów co y sekund, zamiast wszystkie naraz? Link to comment
Matthewpl Posted August 6, 2014 Author Share Posted August 6, 2014 Serwer często się wyłączał i restartował ponieważ nadużyłem cpu spróbuje zrobić tak jak pan napisał i odpiszę w temacie jaki jest rezultat. sprawdziłem działa zużycie cpu spadło o 70% dzięki. Link to comment
Recommended Posts