Jump to content

Problem z zanikającymi obiektami

Recommended Posts

Witajcie serdecznie!

Mam pewien problem. Mianowicie - gdy ładuję obiekty wrzucając do mety plik .map - wszystko jest ok, ale nie pasuje mi to zbytnio, gdyż pliczek zajmuje 4mb, co jest odrobinkę uciążliwe przy każdym wchodzeniu na serwer. Napisałem sobie konwerter, wrzuciłem na clientSide skrypt te wszystkie obiekty. Wszystko ok, bo pobiera się raz a potem one już są i są. Ale pojawia się tutaj następny problem:

Obiekty zanikają, nagle pojawiają się, poczym zaraz znów znikają. Czy da się to jakoś naprawić?

No tak, tyle że problem jest inny.

Obiekty znikają (wszystkie na raz), nie ma ich dłuższą chwilę, po czym zaczynają się sztukowo pojawiać.

Czyli najlepiej będzie napisać streamera w takim razie.

Dodam jeszcze, że gdy dodaję plik .map do serwera to problem nie występuje. Wszystkie obiekty są na swoim miejscu i wszystko jest ok.

MTA posiada wbudowany streamer. Napisanie własnego nie zwiększy Ci ilości widzianych obiektów, co najwyżej zmienisz algorytm ich wyboru.

Dodam jeszcze, że gdy dodaję plik .map do serwera to problem nie występuje. Wszystkie obiekty są na swoim miejscu i wszystko jest ok.

To, że te obiekty zachowują się inaczej po stronie klienta niż po stronie serwera to tylko kwestia przypadku i tego, w jakiej kolejności są przez streamer przetwarzane.