TheTroll Posted December 20, 2013 Share Posted December 20, 2013 Witam. Od nie dawna zacząłem pisać system postaci. Ale mam mały problem. Polega on na tym że kiedy tworzymy postać to Imię, Nazwisko i Wiek przenosi się do ComboBoxa. Po wybraniu tej postaci z comboboxa pobierały by się informacje(Imię, Nazwisko i Wiek) i przenosiły by się do osobnych labeli(napisów) ale niestety nie wiem jak pobrać te informację. Bardzo proszę o pomoc. Tutaj macie kod gdzie informacje dodają się do comboboxa: guiComboBoxAddItem(comboBox, "["..wiek.."] "..imie.." "..nazwisko) Link to comment
MACIEKW89 Posted December 20, 2013 Share Posted December 20, 2013 Witam. Do pobrania zaznaczonej postaci i informacji w comboboxie użyj : guiComboBoxGetSelected razem z : guiComboBoxGetItemText Co do labeli to : guiSetText Mam nadzieję, że zrozumiesz. Przykłady masz na wiki. Nie ma za co. Nq Link to comment
Mefisto_PL Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Ja bym użył do tego pętli, ale mogę się mylić. Link to comment
TheTroll Posted December 21, 2013 Author Share Posted December 21, 2013 No tak ale jak pobrać na przykład wiek do 1 labelu(napisu) a potem imię do 2 labelu(napisu) ? Link to comment
MACIEKW89 Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 To zależy jak masz to zapisane w comboboxie. Można tak : local wybrane = guiComboBoxGetSelected(comboBox) local dane = guiComboBoxGetItemText(comboBox, wybrane) guiSetText(label, dane) Musisz pomyśleć. To jest bardzo proste do wykonania, wystarczy ci głowa, wyobraźnia i wiki. Powodzenia. Link to comment
Recommended Posts