doggy888 Posted December 19, 2013 Share Posted December 19, 2013 Witam, robie mape DM i chcę wyłączyć chmury lecz skrypt nie działa, mógłby ktoś sprawdzić co jest nie tak? (PS. Wiem że meta nie jest idealna ) http://www.speedyshare.com/AxMHh/script.rar Link to comment
dzek (varez) Posted December 19, 2013 Share Posted December 19, 2013 meta jest do dupy, a nie "nie idealne" nie wiem czy cokolwiek ci tam zadziała, skoro dałeś drugie, nadmiarowe `` - weź to wywal (razem z drugim zamknięciem, dwie linijki niżej) Link to comment
doggy888 Posted December 19, 2013 Author Share Posted December 19, 2013 Oczyściłem folder i mete i tak nie działa, jakieś pomysły albo inny sposób na pozbycie się chmur? Link to comment
dzek (varez) Posted December 19, 2013 Share Posted December 19, 2013 a wszystko inne działa? Link to comment
doggy888 Posted December 19, 2013 Author Share Posted December 19, 2013 Tak, skyboxy,muzyka, mody palm wszystko działa tylko te chmury nie chcą zniknąć Zrobiłem nawet nową mape by sprawdzić czy na innej zadziała(nie działa) i wkleiłem do mety .Utworzyłem plik clouds.lua z tą zawartością function disableClouds () setCloudsEnabled ( false ) end addEventHandler ( "onResourceStart", getResourceRootElement(getThisResource()), disableClouds ) Skrypt pobrany stąd: http://forum.twisted-gamers.net/topic/256-tuthow-to-disable-clouds/ Link to comment
dzek (varez) Posted December 20, 2013 Share Posted December 20, 2013 to nie jest TA meta. to jest TEN PLIK meta. nie odmieniaj tego tak dziwnie wrzuć w ten plik lua na samym początku `outputChatBox("test")` zeby sprawdzic czy plik sie w ogole wykonuje. sprawdz tez konsole serwera. skrypt powinien byc ok, szczegolnie ze jest skopiowany 1:1 z wiki, zapewne jest tu jakiś oczywisty błąd, ale nie rzuca się w oczy Link to comment
doggy888 Posted December 21, 2013 Author Share Posted December 21, 2013 Po uruchomieniu testu wyświetla się wiadomość "test", więc działa. Kompletnie zgłupiałem Link to comment
johny46 Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Gdzie wrzuciłeś to: outputChatBox("test") W funkcji disableClouds(), czy bezpośrednio na początku pliku? Jeśli na początku pliku, to teraz spróbuj w funkcji i sprawdź czy działa. Możliwe też, że jakiś inny zasób ustawia widoczność chmur. Spróbuj zastąpić setCloudsEnabled(false) tym: setTimer(setCloudsEnabled, 1000, 10, false) Sprawi to, że skrypt przez około 10 sekund od rozpoczęcia będzie co sekundę wyłączał chmury. Jeśli zadziała, to już wiesz gdzie leży problem Link to comment
doggy888 Posted December 21, 2013 Author Share Posted December 21, 2013 O dzięki Ci, działa! Wkleiłem na początku clouds.lua to: setTimer(setCloudsEnabled, 1000, 10, false) I zadziałało. Dzieki wam za pomoc. Link to comment
johny46 Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 To, że działa, nie znaczy jeszcze, że problem został rozwiązany, bo jest to trochę metoda "na około" Spróbuj zobaczyć, czy jakiś inny skrypt nie wymusza widoczności chmur przy starcie. Możliwe też, że może to zależeć od mapy, która ma ustawiona widoczność chmur. Link to comment
doggy888 Posted December 21, 2013 Author Share Posted December 21, 2013 Najpierw testowałem ten skrypt w "czystej" mapie tzn. nowo zrobionej a teraz na właściwej i działa(przedtem na "czystej" nie działało), nie znalazłem również w innych skryptach czegoś związanego z chmurami. Zauważyłem spadki fps'ów na ok. 1 sek. być może ma to związek z skryptem. Link to comment
dzek (varez) Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 jeżeli masz to w pętli to możliwe. nie wiem czy mta próbuje wyłączać chmury, gdy już są wyłączone - ale przełączenie widoczności chmur w mta potrafi przylagować, szczególnie na starszym sprzęcie Link to comment
doggy888 Posted December 21, 2013 Author Share Posted December 21, 2013 Najważniejsze że jeden z problemów z głowy Link to comment
Mefisto_PL Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 A może byś spróbował z: getCloudsEnabled() Sądzę, że to będzie najkorzystniejsze rozwiązanie.. Link to comment
Recommended Posts