golanu21 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Scripting Tutorial #2 Comanda functionabila doar intr-un marker Pai.. M-am gandit sa fac un tutorial "Cum se face o comanda care se poate folosii doar intr-un marker" Ei bine am sa va arat: Incep sa creem meta: Exensia fisierului "meta" trebuie sa fie ".xml"(eXtensible Markup Language) Deci, pana acuma am creeat fisierul "meta.xml", il deschidem cu "Notepad ++" pe care il puteti descarca "dand click aici" *In acest fisier incepem sa scriem ... *Continuam adaugand intre acestea doua : "golanu21" # aici se pune numele autorului, celuia care a creeat scriptul, eu am pus golanu21 *Continuam pe acceas linie adaugand : type="" "golanu21" type="script" #Ei bine, aici se pune tipul fisierului , cele existente sunt : "gamemode"-Fisier de GM, "script"- fisier script , "misc" = alt ceva, si "map" - fisier mapa. *Continuam adaugand name="" "golanu21" type="script" name="CmdMark" #name="" reprezinta numele resursei, intre ghilimele punem numele care il vrem noi sa il aiba resursa *Continuam adaugand description="" si finalizam cu "/>" "golanu21" type="script" name="CmdMark" description="O comanda care functioneaza doar intr-un marker" /> #description="", reprezinta descrierea scriptului/gamemodului/map-ei, scri ce vrei. *Am terminat linia de informare, acum trebuie sa adaugam numele scriptului in META(Foarte important, pentru functionarea scriptului)..Deci: "golanu21" type="script" name="CmdMark" description="O comanda care functioneaza doar intr-un marker" /> # ---TRECEM LA SCRIPT--- Pai pentru inceput creem un fisier : server.lua (numele care l-am pus mai sus la meta 'src="server.lua"'), si il deschidem cu notepad++ Pai pentru inceput nu compunem functia, incepem sa construim markerul.. sintaxa creeri markerului este createMarker ( float x, float y, float z [, string theType = "checkpoint", float size = 4.0, int r = 0, int g = 0, int b = 255, int a = 255, visibleTo = getRootElement() ] ) --sursa Wikipedia ([url=http://www.wiki.multitheftauto.com]http://www.wiki.multitheftauto.com[/url]) Ajutandune de asta vom crea markerul marker = createMarker(2475.35010, -1666.71643, 13.32193 -1, "cylinder", 3, 255, 0, 0, 255) --2475.35010, -1666.71643, 13.32193 -1 sunt coordonatele markerului (unde va fi creeat markerul) --"cylinder", este tipul markeurlui #am terminat de creat markerul.. trecem la script *Incepem sa creem functia function duty(thePlayer, matchingDimension) -- numele functiei l-am pus duty end --Oprim functia addCommandHandler("duty", duty) -- intre ghilimele am pus numele comenzii, si dupa numele functiei *sa adaugam miezul scriptului function duty(thePlayer, matchingDimension) if isElementWithinMarker(thePlayer, marker) then --Daca Elementul "thePlayer" este in markerul "marker" atunci outputChatBox("Esti in marker si merge comanda",thePlayer, 255, 0, 0) -- creem un text care apare doar celui care foloseste comanda else -- daca nu este in marker si foloseste comanda outputChatBox("Nu esti in markerul 'marker' ", thePlayer, 255, 0, 0) -- creem un text care apare doar celui care foloseste comanda end -- inchidem sintaxa "if" end --inchidem functia addCommandHandler("duty", duty)-- compunem comanda Asta este, daca aveti intrebari sau nelamuriri va rog sa dati un reply la acest topic, Multumesc!!! Adi Tudor Daca gasiti greseli de scriere sau erori in scripting , va rog sa dati un reply, si voi modifica cat pot de repede, Multumesc!!! Daca aveti ideei pentru urmatorul tutorial puteti sa lasati un reply si o sa va ajut cu un tutorial Link to comment
Dany Alex Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Cat de cat folositor..dar nu are cine sa il puna in practica ..pentru ca acum doar servere de 2 lei se deschid..care nau nici un viitor si sunt facute de copii de 7-12 ani. Link to comment
golanu21 Posted September 7, 2013 Author Share Posted September 7, 2013 Cat de cat folositor..dar nu are cine sa il puna in practica ..pentru ca acum doar servere de 2 lei se deschid..care nau nici un viitor si sunt facute de copii de 7-12 ani. Eu am facut aceste tutoriale pentru noob-ii care vor sa invete cv, nu pentru dobitoci fara viitor, Pace!!! Link to comment
Recommended Posts