golanu21 Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 (edited) Scripting Tutorial #1 Basics Pai Basicul reprezinta ceea ce ai nevoie pentru a creea o functie functionala... Asa ca am sa pun sintaxele importante de care va trebuii sa va folositi cel mai des : function si end function si end #Function : Function, Reprezinta creearea functiei cu numele dorit de exemplu ::: function NUME () :::\ #END : Ei bine syntaxa "end" este folosita pentru oprirea a mai multor elemente : "Al functiei ", "Al sintaxei IF", "else", "elseif" etc. Exemple : function Jaf () -- creeaza functia end -- inchide functia if nume == "Marius" then ... end -- inchidem syntaxa if local local A local variable only exists within the scope it is declared. The scope is the 'level' the variable is visible for the script, containing the value that was assigned to it. #Local = cum spune si wiki: este o sintaxa folosita pentru o variabila existenta doar in scopul declarat. Daca folosim : function showMoney(source) local playermoney = getPlayerMoney ( source ) outputChatBox(playermoney) end playermoney:este folosita doar in functia showMoney if , then si else if , then, else si #If = daca #then = atunci #else = altfel, daca nu Pai deja numele lor spune ceea ce fac: Exemplu: local name = getPlayerName(source) if name == "Ionut" then --Aici scriem ce se intampla daca numele jucatorului este Ionut.. else -- daca nu -- Ce se intampla daca nu il cheama Ionut.. end -- punem end pentru a inchide functia noastra source source #source: poate fi un marker, o resursa, un colshape, un vehicul, etc. Daca va uitati la Events pe MTASA Wiki o sa gasiti in dreptul fiecarui event cate un camp numit Source. Acel camp va indica exact ce reprezinta sursa.(Corectie :Quantumz, Mersi) Exemplu : marker = createMarker(...) function explicatie () local jucator = getPlayerName(source) -- identificam numele jucatorului care se afla in desfasurarea actiunii outputChatBox(jucator.."a intrat in event") -- aducem la cunostinta tuturor jucatorilor ca te afli in event end addEventHandler("onMarkerHit", marker, explicatie) --creem actiunea Sper ca v-am fost de ajutor, daca aveti intrebarii sau nelamuriri dati un reply la acest topic, Multumesc!!! Adi Tudor Edited August 29, 2013 by Guest [Dev]BloWnRPG - We BloW the World [1%]
Unknown76 Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 #source: se refera la jucatorul care se afla in interiorul actiunii(este cel caruia ii se intampla actiunea) source nu se refera intotdeauna la jucator. Sursa unei functii poate fi un marker, o resursa, un colshape, un vehicul, etc. Daca va uitati la Events pe MTASA Wiki o sa gasiti in dreptul fiecarui event cate un camp numit Source. Acel camp va indica exact ce reprezinta sursa.
_sEEk_ Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Fain , nu prea am inteles source si local. Restu le stiam si eu. Mai fa tutoriale ca sunt faine. The Crew Gaming
golanu21 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 #source: se refera la jucatorul care se afla in interiorul actiunii(este cel caruia ii se intampla actiunea) source nu se refera intotdeauna la jucator. Sursa unei functii poate fi un marker, o resursa, un colshape, un vehicul, etc. Daca va uitati la Events pe MTASA Wiki o sa gasiti in dreptul fiecarui event cate un camp numit Source. Acel camp va indica exact ce reprezinta sursa. ms pentru corectie modific imediat Edit!: Gata Mersi mult [Dev]BloWnRPG - We BloW the World [1%]
MiculYeti Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Multumesc mult pentru tutorial. Astazi am decis ca o sa-mi fac propriul server de MTA si ma intrebam de unde sa incep. @golanul21 ai ceva timp liber ? Daca da, te rog da-mi un PM fiindca vreau sa discut putin cu tine. P.S.: Codez C++ de aproape 1 an acum. Multumesc anticipat, Sergiu.
Recommended Posts