Jump to content

[ScriptingTUT]Basics[#1]

golanu21

Recommended Posts

Scripting Tutorial #1

Basics

Pai Basicul reprezinta ceea ce ai nevoie pentru a creea o functie functionala...

Asa ca am sa pun sintaxele importante de care va trebuii sa va folositi cel mai des :

function si end

Reveal hidden contents

local

Reveal hidden contents

if , then si else

Reveal hidden contents

source

Reveal hidden contents

Sper ca v-am fost de ajutor, daca aveti intrebarii sau nelamuriri dati un reply la acest topic, Multumesc!!!

Adi Tudor :)

Edited by Guest
  golanu21 said:

#source: se refera la jucatorul care se afla in interiorul actiunii(este cel caruia ii se intampla actiunea)

source nu se refera intotdeauna la jucator. Sursa unei functii poate fi un marker, o resursa, un colshape, un vehicul, etc. Daca va uitati la Events pe MTASA Wiki o sa gasiti in dreptul fiecarui event cate un camp numit Source. Acel camp va indica exact ce reprezinta sursa.

QuantumZ said:
  golanu21 said:

#source: se refera la jucatorul care se afla in interiorul actiunii(este cel caruia ii se intampla actiunea)

source nu se refera intotdeauna la jucator. Sursa unei functii poate fi un marker, o resursa, un colshape, un vehicul, etc. Daca va uitati la Events pe MTASA Wiki o sa gasiti in dreptul fiecarui event cate un camp numit Source. Acel camp va indica exact ce reprezinta sursa.

ms pentru corectie modific imediat :D

Edit!: Gata Mersi mult

• 2 weeks later...

Multumesc mult pentru tutorial. Astazi am decis ca o sa-mi fac propriul server de MTA si ma intrebam de unde sa incep. @golanul21 ai ceva timp liber ? Daca da, te rog da-mi un PM fiindca vreau sa discut putin cu tine.

P.S.: Codez C++ de aproape 1 an acum.

Multumesc anticipat,

Sergiu.