Dazzle Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 Hello, mam problem z zapisywaniem toptimes na serwerze DM, co trzeba zrobić, żeby po zdobyciu huntera czas się zapisywał? Kolejna sprawa, co zrobić, żeby po zostaniu ostatniej osoby (która jeszcze jedzie) mapa nie zmieniała się na kolejną, tylko zmieniała się aż po zginięciu tejże osoby. Link to comment
Dazzle Posted July 23, 2013 Author Share Posted July 23, 2013 Z toptimes sobie poradziłem. ;3 Link to comment
Mefisto_PL Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 Na mtasource.net jest taki skrypt, z tego co pamiętam nazywa się "Auto B". Nazwa wg mnie nie współgra z tym co skrypt robi, ale jest tam Link to comment
Dazzle Posted July 24, 2013 Author Share Posted July 24, 2013 No niestety, jest on chroniony hasłem, a hasło podane przez autora nie działa.. Jest może jakaś inna możliwość? Przecież wszystkie serwery DM mają opcje, że gdy zostanie jeszcze jedna osoba, to może skończyć.. Musi być jakiś myk na to. ;3 Link to comment
Dazzle Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Nie ma nikogo kto mi w tym pomoże? Przecież ta modyfikacja jest na praktycznie każdym DM, a nikt nie wie jak to się nazywa..? Link to comment
dzek (varez) Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 A to nie jest przypadkiem w konfiguracji zasobu "race"? Wejdź w panel admina, odnajdź zasób race i przejrzyj dostępne opcje w konfiguracji tego zasobu. Coś w stylu "allow last alive player to finish" - pojęcia nie mam, ale kojarzę, że CHYBA coś takiego tam było Link to comment
Dazzle Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Okej, z tym sobie poradziłem.. Kolejna sprawa.. Jak zmienić, żeby nie było vote tylko "next map start in ..." i automat wybierał mapę, plus możliwość kupna mapy za pieniądze zdobyte podczas gry, prosiłbym chociaż o nazwę moda. Link to comment
dzek (varez) Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 plus możliwość kupna mapy za pieniądze zdobyte podczas gry nie wiem czy jest coś takiego publicznego a głosowanie pewnie zmienisz w konfiguracji zasobu "votemanager" ogolnie przejrzyj wszystkie konfiguracje wszystkich uruchomionych zasobów Link to comment
Mefisto_PL Posted July 27, 2013 Share Posted July 27, 2013 Żeby "automat wybierał mapę" musisz wejść w ustawienia Race i tam powinieneś mieć Random maps czy coś takiego. Link to comment
Dazzle Posted July 28, 2013 Author Share Posted July 28, 2013 Okej, to wszystko gotowe. ;p Teraz jeszcze mi została sprawa tego sklepiku z kupnem map ;p Link to comment
Recommended Posts