Mauhan Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 (edited) Proszę o zamknięcie. Edited July 17, 2013 by Guest
dzek (varez) Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Hm, pierwszych skryptów nie pisz na zasadzie "skopiuję od kogoś i coś pozmieniam" - bo dużo się nie nauczysz. A może inaczej - rób tak - ale potem napisz całość jeszcze raz. Żeby zrozumieć skąd i co. Jeżeli będziesz w stanie zrozumieć w pełni przedstawiony wyżej kod to potem klikasz w to: https://wiki.multitheftauto.com/wiki/Account i wiesz wszystko - powodzenia Multi theft auto tools - replace cars and peds, move your map or compile your Lua files online! programista php rzeszów Need free webhosting for your small site? PM me. Need help with portforwarding? PM me. Do not PM me asking for help with scripting. Having problems with port forwarding? Send me pm, I can do whole thing for you using TeamViewer (already helped about 20 people, no worries)!
Mauhan Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Tylko, że ja już próbowałem na różne sposoby i mi nie wychodziło.. Próbowałem to ogarnąć w funkcjach onPlayerQuit i onPlayerLogin, lecz też nie działa ;c
XFawkes Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 function onPlayerQuit ( ) --gdy gracz wychodzi z servera local konto = getPlayerAccount ( source ) --skrypt 'bierze' konto gracza, którym logujesz się za pomocą /login if ( konto ) and not isGuestAccount ( konto ) then -- skrypt sprawdza czy gracz jest zalogowany i jeżeli jest to zapisuje mu na koncie w bazie danych czy ma dowód setAccountData ( konto, "dowod", getElementData(source, "dowod") ) end end addEventHandler ( "onPlayerQuit", root, onPlayerQuit ) function onPlayerLogin (_, konto ) -- gdy gracz się loguje if ( konto ) then -- i logowanie przechodzi pomyślnie to setElementData(source,"dowod",getAccountData ( konto, "dowod" )) -- ustaw mu wartość "dowod" taka jaka ma na koncie pod wartoscia "dowod" end end addEventHandler ( "onPlayerLogin", root, onPlayerLogin) Dodaj to na końcu, przeczytaj komentarze i powinno to rozwiązać Twój problem European Pro Gamers Member LUA Programmer
Mauhan Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Dzięki XFawkes..! Wszystko działa jak należy : ))))
Recommended Posts