Mauhan Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 (edited) Proszę o zamknięcie. Edited July 17, 2013 by Guest Link to comment
dzek (varez) Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 Hm, pierwszych skryptów nie pisz na zasadzie "skopiuję od kogoś i coś pozmieniam" - bo dużo się nie nauczysz. A może inaczej - rób tak - ale potem napisz całość jeszcze raz. Żeby zrozumieć skąd i co. Jeżeli będziesz w stanie zrozumieć w pełni przedstawiony wyżej kod to potem klikasz w to: https://wiki.multitheftauto.com/wiki/Account i wiesz wszystko - powodzenia Link to comment
Mauhan Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Tylko, że ja już próbowałem na różne sposoby i mi nie wychodziło.. Próbowałem to ogarnąć w funkcjach onPlayerQuit i onPlayerLogin, lecz też nie działa ;c Link to comment
XFawkes Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 function onPlayerQuit ( ) --gdy gracz wychodzi z servera local konto = getPlayerAccount ( source ) --skrypt 'bierze' konto gracza, którym logujesz się za pomocą /login if ( konto ) and not isGuestAccount ( konto ) then -- skrypt sprawdza czy gracz jest zalogowany i jeżeli jest to zapisuje mu na koncie w bazie danych czy ma dowód setAccountData ( konto, "dowod", getElementData(source, "dowod") ) end end addEventHandler ( "onPlayerQuit", root, onPlayerQuit ) function onPlayerLogin (_, konto ) -- gdy gracz się loguje if ( konto ) then -- i logowanie przechodzi pomyślnie to setElementData(source,"dowod",getAccountData ( konto, "dowod" )) -- ustaw mu wartość "dowod" taka jaka ma na koncie pod wartoscia "dowod" end end addEventHandler ( "onPlayerLogin", root, onPlayerLogin) Dodaj to na końcu, przeczytaj komentarze i powinno to rozwiązać Twój problem Link to comment
Mauhan Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Dzięki XFawkes..! Wszystko działa jak należy : )))) Link to comment
Recommended Posts