Snajper Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Macie jakąś stronkę na której mógł bym się wszystkiego nauczyć? Bo na wikipedii to nie objaśnili mi nie zbyt jasno :
dzek (varez) Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Przeszukaj tu: viewforum.php?f=148 Na wiki rzeczywiście krótki i słaby tekst. Najlepiej tak naprawdę znać inny język programowania przed nauką lua, bo języki są do siebie podobne, a w innych językach masz więcej materiałów do nauki. Nie wiem jaka jest jakość tekstów, do których podałem linka - na pewno są o różnym stopniu trudności. Lua nie jest skomplikowane. Stworzenie fajnego tutoriala jednak kosztuje kupę czasu - gdybym miał mnóstwo wolnego czasu to stworzyłbym taki, w dwóch językach (pl/eng), szczególnie mocno opisałbym temat eventów, stron klient/serwer i synchronizacji - bo to stanowi zawsze największe problemy, sam miałem z tym problem po 2 latach w php. Jak znasz javascript, szczególnie taki przeglądarkowy, z ajaxem - to lua się szybko ogarnie. Sprawdź link i powodzenia! Multi theft auto tools - replace cars and peds, move your map or compile your Lua files online! programista php rzeszów Need free webhosting for your small site? PM me. Need help with portforwarding? PM me. Do not PM me asking for help with scripting. Having problems with port forwarding? Send me pm, I can do whole thing for you using TeamViewer (already helped about 20 people, no worries)!
Recommended Posts