dorx166 Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Witam Posiadam mod dayz. Wgrałem go do resource w hostingu usunąłem wszystko prócz [admin] wgrałem tam folder dayz moja mapke co zrobiłem i podmianki broni itd.. ale mniejsza z tym. Wszystko mam zrobione poprawnie w acl wgrałem 3 linijki które trzeba było wkleić w mtaserver.conf też :C ACL: mtaserver.conf: ( ostatnia linijka ) A PROBLEM JEST TAKI IŻ AUTA SIE NIE RESPIĄ ! Są itemki ale jak robie restart lub pauze i znowu start to wszystko sie usuwa w sensie ze to co zebrałem i auta które np.. sobie dalem jako admin namiot mi znikł z 60/100 slot ale zostają rzeczy które mam przy sobie O CO CHODZI ?! :C PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC PONIEWAŻ MAM WYKUPIONY JUŻ HOSTING ) Link to comment
dzek (varez) Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 Jeżeli stopujesz/restartujesz jakiś zasób - to wszystkie elementy przez niego utworzone znikają. Brzmi logicznie Link to comment
dorx166 Posted May 4, 2013 Author Share Posted May 4, 2013 Okej. Ale chodzi o to ze jak robie pauze lub restart serva w moim hostingu (maxrate) to WSZYSTKO znika prócz rzeczy które mam przy sobie .. A na innym servie koles miał to samo ale coś tam zrobił po 4 restartach i sie zapisywało wszystko ;c Słyszałem coś tam o MySql .. Link to comment
dzek (varez) Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 no bo przedmioty masz zapisywane w bazie danych, bez tego cały gamemod by nie miał sensu. a jakieś tam samochodziki nie. mysql = baza danych. ale do tego musiałbyś pisać skrypty, samo "słyszałem coś o" to będzie za mało profesjonalne serwery mają profesjonalne rozwiązania pisane przez profesjonalistów. z zerową wiedzą niewiele zdziałasz, bo nie na każdy problem jest gotowiec, na niektóre pomysły trzeba poświęcić dni, tygodnie czy miesiące Link to comment
dorx166 Posted May 4, 2013 Author Share Posted May 4, 2013 (edited) Ok dzięki ) Edited May 5, 2013 by Guest Link to comment
Recommended Posts