Guest Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Cześć ! Ostatnio zaciekawiło mnie jak zrobić, aby inni gracze mogli wejść na serwer poprzez hamachi. Pobrałem LogMeIn Hamachi, stworzyłem sieć, zaprosiłem do niej kolegę, ustawiłem ip grupy w pliku mtaserver.conf poprzez " ip " w odpowiednim miejscu i włączyłem serwer. Wszystko jest ok, natomiast ja mogę wejść na serwer, ale już kolega nie. Nie mam stałego ip. Proszę o szybką odpowiedź. Link to comment
dzek (varez) Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Proszę o szybką odpowiedź. Ten dopisek nic nie zmieni. Ktoś kto będzie znał odpowiedź udzieli jej jak przeczyta posta. A taka prośba nie sprawi, że ktokolwiek wcześniej pojawi się przy forum. W temacie: ciężko cokolwiek Ci pomóc, skoro nie podałeś ŻADNYCH konkretów. Wypisz tu konfigurację Hamachi po obu stronach, oraz konfigurację MTA. A skoro masz dynamiczne IP to znaczy, że sieć jest wzięta tylko na Ciebie, dlaczego więc nie postawisz serwera "normalnie", tylko poprzez Hamachi? Hamachi dodaje Ci tylko opóźnienia i problemy z konfiguracją. Link to comment
Guest Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Dziękuję za tą "szybką" odpowiedź. Pomogli mi na irc chat mta. Jakoś im te informacje były nawet zbędne. Pomogło zmiana i dodanie wyjątków do zapory systemu Windows. Temat do zamknięcia. Link to comment
Recommended Posts