Jump to content

Problem Mta Dayz lokal

Recommended Posts

Chce zagrać z kolegą w dayz mta na lokalu, i mam problemy z wczytaniem się serwera, serwer stawiam na lokalu, wchodze do mta, klikam host game, name serwera jest taki jak wpisałem, resources dodało samo, klikam start, wczytuje się i wyskakuje błąd by zobaczyć konsole, a w konsoli to:

[14:59:03] Resources: 191 loaded, 0 failed 
[14:59:03] Starting resources... 
. 
. 
. 
. 

[14:59:04] WARNING: mapmanager\mapmanager_main.lua:6: Bad argument @ 'setGameType' [Expected string at argument 1, got boolean] 
[14:59:07] WARNING: @login.lua:406: Bad argument @ 'getAccountData' [Expected account at argument 1, got boolean] 
[14:59:07] WARNING: @login.lua:459: Bad argument @ 'getAccountData' [Expected account at argument 1, got boolean] 
[14:59:07] ERROR: exports: Call to non-running server resource (scoreboard) [string "?"] 
[14:59:07] Creating new DB table gangs 
[14:59:07] Creating new DB table gang_members 
[14:59:08] Server started and is ready to accept connections! 
[14:59:08] To stop the server, type 'shutdown' or press Ctrl-C 
[14:59:08] Type 'help' for a list of commands. 

1 raz bawie się w serwer na mta, i nie mam już pomysło co robie źle, na początku w ogóle niechciało mi nic działać, ale teraz doszedłem do tego problemu i nie potrafie go rozwiązać.

coś nie tak jest ze skryptami,

najlepiej zainstaluj sobie drugą kopię MTA do innego folderu, serwer odpalaj dedykowany, nie przez "host game".

jeżeli będziesz wgrywał jakiekolwiek zasoby i zmieniał cokolwiek w plikach konfiguracyjnych - daj znać.

potem, jeżeli będzie jakiś problem - pisz na forum

Tak, bo domyślnym trybem serwera jest freeroam. Teraz pozostaje pogrzebać po pliku konfiguracyjnym, żeby to zmienić. Ew. - jeżeli juz wgrałeś dayz do folderu resources - po prostu wpisz w konsoli "start dayz".

ok, wpisałem, teraz mam takie coś:

92083447554488083541.jpg

na początku miałem czarny ekran, zarejestrowałem się, zalogowałem, wcisnąłem P, i co teraz ?

wcisnąłem i wybrałem Dayz i klikam na start i pojawia się takie coś na czacie (screen)

A to juz debilizm autora DayZ z tego co się dowiedziałem - wymaga on, żebyś na początku nazwy serwera (do zmiany w mtaserver.conf bodajże, w każdym razie - w pliku konfiguracyjnym serwera) było [DayZ], albo DayZ, albo coś - ja nie wiem co, szukaj w pomocy, która zapewne jest dołączona do tego gamemodu (i tam pewnie pisze też parę innych info)

• 2 weeks later...

Dziś zacząłem znowu coś kombinować, i teraz sytuacja wygląda tak, serwer się włącza, normalnie wszystko już mi działa, zombie, itemy, lecz jest problem, nie mam admina, dodałem swój nick do acl, wchodze na serwer i nic, klikam P i nic, wpisuje na serwerze /add admin mojnick i piszę: you are not admin, co tym razem jest źle ? :evil:

Dobra już zrobiłem.

dzek (varez), dzięki za pomoc