Heseam Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 Witam Potrzebuje skrypt do DM-race, a mianowicie żeby po wciśnięciu f1 pokazywało sie okienko i tam było by 5 skinów do wyboru tylko ze zanie trzeba zapłacic 100000$ , dziękuje i pozdrawiam. Link to comment
Mefisto_PL Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 guiCreateWindow guiCreateButton setElementModel takePlayerMoney Powodzenia : ) Link to comment
Heseam Posted December 25, 2012 Author Share Posted December 25, 2012 zrobiłem cos takiego : addEvent( "gg", true ) local money = getPlayerMoney ( source ) if (money < 50000) then end function setgg () setPedSkin ( source, 2 ) GivePlayerMoney(playerid, -50000) end addEventHandler ( "gg", getRootElement(), setgg ) ale w debugscript pisze ze "bad argument 'getplayermoney' pomoze ktos? bo ja jestem wgle w skryptach zielony zrobiłem to troche na odczep i teraz niewiem ocb:P Link to comment
Mefisto_PL Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 po pierwsze, zamiast setPedSkin powinno być setElementModel, po drugie Twój event "gg" nic nie robi bo nie jest zinterpretowana funkcja, po trzecie zamiast source użyj player. ; ), po czwarte co oznacza u Ciebie "playerid" ? Link to comment
Heseam Posted December 25, 2012 Author Share Posted December 25, 2012 nie mógł byśmi napisac tego poprawnie ?: ) bo ja jestem w tym zielony i czuje ze jak to pozmieniam to i tak nie bd dzialac:P Link to comment
dzek (varez) Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Na ogół nikt gotowców za nikogo nie wykonuje. Praca to praca, co innego pomoc. A z podejściem zrobiłem to troche na odczep zostaje Ci chyba tylko wynajęcie kogoś za stałe do pisania skryptów za Ciebie za rozsądne wynagrodzenie. Link to comment
Heseam Posted December 26, 2012 Author Share Posted December 26, 2012 nadal cos nie działa tylko teraz w debugscript zadngo błędu niema, local money = getPlayerMoney ( source ) if (money < 50000) then end function setgg () setElementModel ( player, 2 ) GivePlayerMoney(playerid, -50000) end addEventHandler ( "gg", getRootElement(), setgg ) Link to comment
dzek (varez) Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 Niestety, metodą "napiszę cokolwiek i odpalę - może zadziała" nigdzie nie dojdziesz. Musisz próbować to zrozumieć, a nie liczyć na losowe wyniki. Tutaj źle jest w zasadzie wszystko, więc raczej zacznij od podstaw i solidnej nauki. Na szybko: `source` poza jakąkolwiek funkcją, a więc niezdefiniowane if w którym nic nie robisz (także poza jakąkolwiek funkcją, w dodatku przyrównujesz błędną wartość do liczby) nieistniejąca zamienna `player` (gdzie zdefiniowałeś taką?) nieistniejąca zmienna `playerid` od zabierania pieniędzy masz takePlayerMoney, używanie minusowych wartości w givePlayerMoney może przynieść niespodziewane skutki dodajesz zdarzenie, a zapewne chcesz dodać komendę Link to comment
Recommended Posts