Jump to content

Ping Duuuży problem

Recommended Posts

Witam mam ogromny problem z pingiem podczas pobierania mapy. W czasie pobierania ping dochodzi nawet do 30 000!!! :shock: Oczywiście długo czekam aż sie resource pobierze (dziwne ze mnie nie wywala za high ping) jak już pobierze ping utrzymuje sie jeszcze jakiś czas, po czym spada do 80 czyli norma. Teraz moje pytanie jak temu zapobiec i co może być tego przyczyną. Internet mam mobilny PlayOnline modem podłączony do USB. Niby intenet lipny ale np w CS-ie takich problemów nie mam. Próbowałem użyć programu cfosspeed ale nie przyniósł żadnych większych skutków.

Proszę o pomoc bo nie moge pograć.

Pozdrawiam Michał

nieistotny jest rozmiar pliku, istotna jest prędkość pobierania.

ot wpisz sobie w cmd "ping onet.pl -t", potem zacznij coś pobierać z neta (żeby tylko leciało szybko) i obserwuj co się dzieje z pingiem (tylko sam nie wiem czy mta ściąga kilka plików na raz, co byłoby kolejnym problemem).

niestety żadno rozwiązanie mi nie przychodzi do głowy. chyba, że masz dostęp do jakiejś konfiguracji modemu i możesz ustawić najwyższy priorytet dla połączeń UDP a najniższy dla TCP.

Jeszcze inny pomysł: w folderze z instalacją MTA masz folder MTA, a w nim plik coreconfig.xml - edytuj go notatnikiem i jak znajdziesz linię 0 to zamień ją na 1 - chociaż z tego co pamiętam i kojarzę to dotyczy tylko listy serwerów.

ofc zmiany w konfigach rób jak mta jest zamknięte ;)