dudeks Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 Witam. Mam pewien problem z tym, gdyż mam stworzony przycisk w przycisku. Tutaj pojawia się problem, chcę zablokować tylko przycisk 'ojciec', bez 'dziecka', lecz gdy blokuję 'ojca', to 'dzecko' też jest zablokowane. Jest możliwość zablokowania przycisku głównego, nie blokując childa? build_btn[1] = guiCreateButton(0.0452,0.7258,0.9095,0.2016, "Wejdź/Wyjdź .",true,build_wdw[1]) guiSetFont(build_btn[1],"default-bold-small") guiSetProperty(build_btn[1],"NormalTextColour","FFFFFFFF") build_btn[2] = guiCreateButton(0.7017,0,0.2928,1,"Zamknij",true,build_btn[1]) guiSetFont(build_btn[2],"default-bold-small") i guiSetProperty(build_btn[1],"Disabled","true") blokuje build_btn[1] i [2]. Link to comment
dzek (varez) Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 A dlaczego w ogóle button jest dzieckiem drugiego buttona? Jaki to ma sens? Button raczej nie jest w buttonie, więc powinien być jego rodzeństwem. Spróbuj po zablokowaniu rodzica (nie ojca - rodzica ) odblokować dziecko - choć nie sądzę, że to zadziała (zgodnie z logiką). I wyraz "propercje" razi - właściwości brzmi lepiej Link to comment
Recommended Posts