Punkemon Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Witam, prosił bym o waszą pomoc w mojej sprawie. Mianowicie od mta 1.1 map editor nie czyta innych map poza wgranymi "domyślnie". np. Robie mapę, zapisuje (wszystko ok), aż nie zresetuje mta. Wtedy mapa po prostu "znika". Oczywiście jest nadal w folderze mta. Tak samo jest z mapami od innych osób. Próbowałem usunąć zawartość resources i wrzucić na nowo oraz zainstalować mta na nowo, lecz moje próby skończyły się fiaskiem. Jakieś propozycje, jak to "naprawić"? Pozdrawiam. Link to comment
Wojak Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 u mnie wszystko działa jak trzeba... podaj więcej szczegółów, jak system operacyjny, miejsce zainstalowania MTA, zawartość folderu z mapą, zawartość pliku meta.xml i takie tam Link to comment
Punkemon Posted November 7, 2011 Author Share Posted November 7, 2011 Windows 7, C:\Program Files\MTA San Andreas 1.1 . Po co zawartość folderu z mapą, jeżeli mi żadnej nie czyta, prócz tych co są wgrane domyślnie? To się trochę nie klei. Link to comment
Wojak Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 w Windows 7 Program Files (czy tam pliki programów) jest folderem zabezpieczonym i programy nie mogą tam nić zapisywać bez zgody administratora... (Czasem nawet uruchomienie programu jako administrator może nie pomóc) najlepiej utwórz sobie na to niezależny folder (a jeszcze lepiej na innej partycji) Link to comment
Punkemon Posted November 7, 2011 Author Share Posted November 7, 2011 Oczywiście jest nadal w folderze mta. Tak samo jest z mapami od innych osób. Gdyby nie było zgody administratora, owy plik by nie powstał. Sądze, iż to jednak wina MTA, tylko jak to naprawić? Link to comment
Wojak Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Wina MTA oznaczała by że problem dotyczył by 100% użytkowników, tymczasem dotyczy on jedynie ~10%... Nie podałeś wszystkich informacji o które prosiłem, wiec będę zgadywał: Jedną ze zmian wprowadzonych w mta 1.1 było dodanie spacji do znaków których nie można używać w nazwie zasobu, nie wiem jak sprawa się ma z zapisywaniem map mających w nazwie spację, ale na pewno nie da się ich wczytać... Link to comment
Punkemon Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 Ah, to wszystko wyjaśnia. Dzięki za pomoc! Temat do zamknięcia. Link to comment
Recommended Posts