Jump to content

Recommended Posts

Posted

No dobra, a co w kwestii podmianek za wozy? W sensie.. czy jest możliwość teraz (1.1) stworzenia WIĘCEJ pojazdów niż przewiduje gra - lub zmiany modelu i handlingu np. samolotu w celu wykonania z niego kolejnego Elegy? :P

Posted

Niestety ale to nie to.

No dobra, a co w kwestii podmianek za wozy? W sensie.. czy jest możliwość teraz (1.1) stworzenia WIĘCEJ pojazdów niż przewiduje gra - lub zmiany modelu i handlingu np. samolotu w celu wykonania z niego kolejnego Elegy? :P

Handling pojazdów można teraz sobie zmieniać jak kto uważa. Ale co do dodania większej ilości samochodów niż przewiduje gra to wątpię że takie coś jest.

Posted

Faktycznie, okazało się - że nie da rady. Nawet zmiana samochodu na motocykl przebiega... nie fajnie. Także ograniczenia nadawane przez grę są ograniczeniami serwerów, niestety :D

Pozostaje kwestia zmiany skinów - w końcu to też zwykłe modele prawda? WIęc czemu się nie da? A może jednak się da? o.O

Posted

Dodanie pojazdów nigdy nie będzie możliwe raczej. GTA po takich zabiegach po prostu się wywala. Tak samo nowe ID obiektów - jeżeli kiedykolwiek będzie można dodać nowe zamiast podmieniać stare - to limit będzie ok 100-150 (choć nie wiem ile to jest dla San Adreas, też niedużo, w VC było coś koło tej liczby) - potem gra sie będzie wywalać.

• 2 weeks later...
Posted

Jeszcze raz przeczytaj:

jeżeli kiedykolwiek będzie można dodać nowe zamiast podmieniać stare - to limit będzie ok 100-150 (choć nie wiem ile to jest dla San Adreas, też niedużo, w VC było coś koło tej liczby) - potem gra sie będzie wywalać.

W sampie zhardkodowali na stałę parę dodatkowych obiektów - bo to jest możliwe. Raczej niemożliwe będzie zrobienie tego dynamicznie (choć co ja wiem..) - no i wykroczenie poza pewien limit blokuje ładowanie się gry - goście od sampa po prostu nie przekroczyli tej liczby (tych 150-200, czy ile to jest dla SA)

• 1 month later...