ProLisu Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Witam mam problem, kiedy stworzę peda pokazuje mi się ich cała masa i nie wiem co mam zrobić. Proszę o pomoc. Kod Lua: function pedLoad ( name ) ped1 = createPed ( 120, 5540.6654, 1020.55122, 1240.545 ) setPedRotation(ped1, 315) setPedAnimation( ped1, "ped", "WOMAN_walknorm") end addEventHandler ( "onResourceStart", getRootElement(), pedLoad ) Dodam jeszcze iż ped nie wykonuje pożądanej animacji. Z góry dziękuję.
Wojak Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 addEventHandler ( "onResourceStart", getRootElement(), pedLoad ) Najprawdopodobniej funkcja wykonuje się przy starcie każdego zasobu na serwerze... getRootElement() można zastąpić getResourceRootElement(getThisResource()) albo w ogóle zrezygnować z eventa i stworzyć peda po za jakąkolwiek funkcją, na początku skryptu co do animacji, spróbuj ustawić ją z opóźnieniem setTimer
Piorun Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 W ogóle opóźnij tą czynność. Wsadź do funkcji z "onResourceStart" timer np. na 3 sekundy i dopiero wtedy utwórz oddzielną funkcję tworzącą peda.
will briggs Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Spróbuj ustawić opóźnienie przed utworzeniem ped, Oto link do wiki artykułu; https://wiki.multitheftauto.com/wiki/SetTimer Dzięki
Recommended Posts