Piorun Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Ostatnio stworzyłem komendę : function newPickup(source) x,y,z = getElementPosition (source) createPickup(x,y,z,3,1272) end addCommandHandler("stworz",newPickup) ,która tworzy pickup. Problem polega na tym, że jak tworzy się pickup to dostaję kastet. O co biega?? Link to comment
dzek (varez) Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 juz jakis czas chyba piszesz te skrypty, nie? kliknij sobie tam w Twoim poście w addCommandHandler, przeczytaj czym jest source w handlerze, potem zobacz, że pobierasz pozycję source i na niej tworzysz pickup. to chyba logiczne, że go podnosisz? Link to comment
Piorun Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 no fakt, że go podnoszę, lecz to nie jest pickup broni, tylko jak to w wiki pisze "custom pickup". To co jest nie tak?? Link to comment
Bober Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 automatycznie go zbierasz gdyż, jest on tworzony w miejscu gdzie jesteś i odrazu się zbiera Link to comment
Szybki Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 hah rzeczywiście tak się dzieje, jeżeli dam pozycję np +10 to jest wszystko w porządku (tzn po wejściu na pickupa po prostu nic się nie dzieje), lecz jeżeli pobiorę pozycje swoją i nadam je tworzonemu pickupowi to nadaje mi z znikąd kastet. Jak widać znalazłeś błąd Edit: Po prostu jak tworzymy pickup obok siebie. Link to comment
Piorun Posted March 19, 2011 Author Share Posted March 19, 2011 @Bober .. akurat to wiem , ale dzięki mimo tego. Pokombinuję w takim razie z czymś, by nie dodawało broni. Myślałem po prostu, że coś źle robię. Pozdro. Link to comment
Recommended Posts