NONAME_1224 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Van egy ilyen kód: guiCreateLabel(1, 1, 100, 100, "elso\tmasodik\nharmadik\tnegyedik", false) --én úgy tudom hogy a \t a tab. Ez nem működik, nem ad ki semmit. hogyan lehetne megcsinálni? Ha így csinálom: elso = "elso" masodik = "masodik" harmadik = "harmadik" negyedik = "negyedik" text = elso..string.rep(" ", 10-utfLen(elso))..masodik text = text.."\n"..harmadik..string.rep(" ", 10-utfLen(harmadik))..negyedik Akkor azért nem jó, mert a szóköz nem egyenlő hosszú karakter az "e"-vel vagy "k"-val vagy igazából bármelyik betűvel! Előre is köszi a segítséget! Link to comment
NONAME_1224 Posted July 19, 2019 Author Share Posted July 19, 2019 EDIT: A "\t"-t erről a weboldalról szedtem: https://www.Lua.org/pil/2.4.html A második megoldásnál meg elfelejtettem odaírni, hogy azért nem jó mert nem egyenlő hosszúságú a karakter és ezért szétcsúszik az egész! Link to comment
JokerPublic Posted July 25, 2019 Share Posted July 25, 2019 local window = guiCreateWindow(30, 30, 500, 500, "Teszt", false) local tab = guiCreateTabPanel(0, 20, 500, 500, false, window) guiCreateTab( "Teszt1", tab) guiCreateTab( "Teszt2", tab) guiCreateTab( "Teszt3", tab) guiCreateTab( "Teszt4", tab) guiCreateTab( "Teszt5", tab) guiCreateTab( "Teszt6", tab) Szerintem ez kell neked, de ha tévedek nyugodtan írj Link to comment
NONAME_1224 Posted July 25, 2019 Author Share Posted July 25, 2019 Ömmm... nem ez kell, hanem az, mintha csak simán mintha tabot nyomsz a billentyűzeten egy szövegszerkesztőben olyan kéne nekem. Link to comment
JokerPublic Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 https://forum.multitheftauto.com/topic/75680-tut-Lua-strings/ Elviekben a \v meg a \t-nek kéne lennie erre a megoldásnak gyakorlatban meg nem igazán működnek sem guiban sem pedig dxDrawra local spaces = 10 tab = function(text) local str = "" local start = 0 if text:find("\t") then while true do if text:find("\t", start) then local a = text:find("\t", start) str = str .. text:sub(start, a) .. (" "):rep(spaces) start = a + 1 else str = str .. text:sub(start, #text) break end end else return text end return str end local sx, sy = guiGetScreenSize() addEventHandler("onClientRender", root, function() local text = tab("asd\tasd\ta") dxDrawText(text, 0, 0, sx, sy, tocolor(255,255,255,255), 1, "pricedown", "center", "center") end ) --Ennek elviekben helyetesítenie kéne a \t-t megtudod adni mennyi space-t rakjon 1-1 string közé jah és nem ajánlott renderben használni :D Ha ez sem az amit keresel akkor írj újra xd Link to comment
NONAME_1224 Posted July 26, 2019 Author Share Posted July 26, 2019 Igen ez kell, viszont az alap posztban létrehoztam egy ugyan ilyet, de mindegy. Akkor gondolom nem lehet. Link to comment
NONAME_1224 Posted July 26, 2019 Author Share Posted July 26, 2019 Ja és azt is leítram, hogy mi a probléma vele. Link to comment
JokerPublic Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 (edited) Próbáld meg a funcot amit küldtem annak elviekben nem kéne ilyen gondja lennie Edited July 26, 2019 by JokerPublic Elírtam Link to comment
NONAME_1224 Posted July 26, 2019 Author Share Posted July 26, 2019 De azzal az a baj, hogy egy szóköz nem egyenlő hosszúságú egy mondjuk "O" betűvel, így ha több soros kiírást akarok így akkor elcsúszik az első sor a másodikhoz. Amit te leírtál ugyan az, amit én csináltam, csak hosszabb... Link to comment
JokerPublic Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 Ne legyél már makacs próbáld meg azt a funcot amit küldtem és hiába hiszed azt, hogy ugyanaz csak hosszabb csak a céljában hasonlít a tiédhez. Link to comment
NONAME_1224 Posted July 29, 2019 Author Share Posted July 29, 2019 Ömm... Igen. Ugyan az a probléma, ha több sor van pl.:2 akkor elcsúszik az első a másodikhoz képest, mivel ha a két sorban nem ugyan az van írva akkor más hosszúságú lesz. Mert egy szóköz hossza inkább egy "i" betűre hasonlít, mint egy "O"-ra. Link to comment
JokerPublic Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Küldj már egy képet mert nem értem Link to comment
NONAME_1224 Posted August 1, 2019 Author Share Posted August 1, 2019 Most nem tudok képet küldeni, de ha \n-t használsz eltöröd a sort és minkét sorban használsz legalább két tabot akkor magad is meglátod. Tehát a kód: local text = tab("asd\tqwe\nppop\tkasléd") Ami a te kódodban a 27. sor. Link to comment
Recommended Posts