Jump to content

Unban kérelem: Információk és segítség


Recommended Posts

  • Moderators

Ebben a topicban megtalálod az MTA globális kitiltás irányelveit, és információkat/segítséget az unban kérelem megírásához.

8O6yxjs.png Eredeti és hivatalos, angol nyelvű leírás: LINK

Fontos, hogy itt kizárólag a globális, MTA bannokról van szó, nem bizonyos játékszerverek kitiltásairól. (Ha ezt látod: "Ki lettél tíltva általa: MTA")
Abban az esetben, ha egy adott szerverről kerültél kitiltásra, sajnos itt nem fogsz segítségre találni, ajánlott felkeresned az adott szerver adminjait a saját fórumjaikon.

 

Ha megbizonyosodtál róla, hogy globális MTA kitiltásod van, akkor a következő topicban írhatsz unban kérelmet (LINK), de elsőnek ellenőrizd, hogy esélyes vagy-e. (lentebb található feltételek)
Fontos, hogy fejtsd ki a történteket és csatold a serialod is, ezt lehetőleg angol nyelven, a gyorsabb elbírálás érdekében! (nyugodtan használhatsz Google Fordítót)

Hogy találd meg a serialod: Indítsd el az MTA-t, a menüben nyomj F8-at, a felugró konzolba írd be, hogy serial, a megjelenő 32 karakteres kód a te serialod, ezt mindenképp másold be az unban kérelmedhez.

 

Ha globális kitiltásod van, a következő esetekben van lehetőséged unban kérelmet írni:

Például:
- A kitiltás végleges, vagy huzamosabb idejű. (egy hónap vagy több)
* A kitiltás akkor végleges, ha nem jelenik meg időtartam az indok után.

- Ha a kitiltás egyedi indokkal rendelkezik, és nem "TRAINER" vagy "DLL INJECTOR".
* Ez akkor lehetséges, ha valami szabályellenes magatartást folytattál MTA-ban.
* A kérelem írás lehetősége többnyire ezekben az esetekben létezik.

Ha ezek ellenére is megpróbálkozol a kérelem írásával, akkor számítanod kell arra, hogy nem érkezik rá válasz és minden további nélkül lezárásra kerül.
A rengeteg automatikus kitiltás mellett nincs lehetőségünk mindet felülbírálni ezért arra kérünk, ha a kitiltásod csak ideiglenes (pár óra/nap) akkor ne írj kérelmet. Az automatikus kililtások általában 1 órásak és különböző csalások használatáért járnak.

 

A kitiltások leggyakoribb típusainak és kategóriáinak magyarázata:
"TRAINER" - Csalás használata:
- Ha a kitiltás ideiglenes (pár óra/nap), akkor a felhasználó észlelt csalást próbált meg futtatni, vagy használni.
* Nagy hatású, súlyos csalások esetén a tilalom időtartama pár héttől egy hónapig is terjedhet. Ugyanez vonatkozik a fizetett (vagy előfizetési alapú) csalásokra.
* Az is lehetséges, hogy az MTA ANTICHEAT megjelölte a felhasználót egyéni csalások használatának kísérletével, például a memória módosításának kísérletéért. Ez időnként, ideiglenes kitiltásokkal járhat.

- Ha a kitiltás végleges ("TRAINER" indokkal), vagy több mint 2 hónapos, akkor három lehetőség van:
* Tudjuk, hogy a felhasználó csalásokat készít, és lépéseket tettünk a platformról való eltávolításáért, ezzel egyidőben az MTA védelméért.
Ebben az esetben a felhasználó eljátszotta minden esélyét az unban kérelem elfogadását illetően.
Azonban ha a felhasználó megbánta tetteit, lehetőséget kínálunk neki. Tudásával segítheti az MTA jobbá tételét a Bug Bounty programon keresztül, és kaphat egy második esélyt.

* Különösen súlyos csalást használt, amely például hatással van a szerveren lévő összes játékosra, vagy kárt tesz a szerverben és annak sértetlenségében.
Ugyanez vonatkozik a szerverre vagy annak játékosbázisára irányuló támadásokra is, amelyeket futtatható kódként csomagoltak és csaláshoz hasonló módon használtak.

"REASON" - Egyedi indokkal ellátott kitiltások
Ha szabályellenes tevékenységet folytat a felhasználó, akkor kötelességünknek tartjuk eltávolítani őt a közösségünkből.
Semmilyen körülmények között nem engedjük, hogy az MTA közösségét csalók és a szabálytalankodók rontsák.

A fentebb felsorolt esetek a legtöbb szabálytalanságot lefedik, ettől eltekintve az MTA adminisztrátorainak jogukban áll mérlegelni a helyzetet és minden károsnak vélt tevékenységet szankcionálni. Ha a sértett úgy gondolja, hogy az kirótt büntetés nem indokolt, jogában áll felülbírálást kérni.

 

Ha úgy döntesz, hogy unban kérelmet írsz, automatukusan elfogadod, hogy a kérelem és minden hozzá tartozó információ és komment, az elbírálást követően nem kerül eltávolításra és "örökre" elérhető marad. Erre azért van szükség, hogy a büntetésben részesült felhasználók múltjára rálátást kapjanak az adminok és átfogó képet kaphassanak a felhasználóról a kérelem elbírálásakor.

 

Gyakori példák:
* "DDOS"
- Ha DDoS/halózati támadásokat hajt végre MTA szerverek, vagy játékosok ellen, akkor a felhasználót nem tekintjük az MTA közösség tagjának és kitiltásával védjük a többi tagot.
Ha megalapozott jelentést kapunk a felhasználó szabályellenes tevékenységéről, dönthettünk a végleges kitiltásáról.
-- vagy ideiglenes kitiltásáról, ha a bizonyítékok nem teljesen egyértelműek, de nyomósak és felülvizsgálást igényelnek.

* "RAT"
- Ha a felhasználó megfertőzi (vagy megpróbálja) az MTA fájljait és trójait vagy más vírust helyez el benne. ("RAT")
A leggyakoribb módszer a fertőzött fájlok terjesztése a nyilvános chateken történő megosztás, letöltőlinkek formájában.
Az ilyen, módosított fájlok terjesztése éppúgy szabályellenes, mint azok elkészítése és az elkövető felhasználók kitiltásban részesíthetőek.

* "EMAIL: CíM"
Például: "EMAIL: [email protected]", vagy "EMAIL: [email protected]"
Ha a kitiltásnál szerepel E-mail cím, akkor nincs lehetőséged unban kérelmet írni, itt a Fórumon.

Ebben az esetben arra kérünk, hogy küldj egy üzenetet kitiltásban szereplő E-mail címre és ne Fórumon írj kérelmet.
Ennek több oka is lehet, de általában a felhasználóra érkező bejelentések (amit korábban részleteztünk), vagy olyan ismeretlen csalás/segédprogram használata, amelyről többet szeretnénk megtudni.
Sok esetben az MTA ANTICHEAT által kiosztott automatikus bannok, felülbírálásra kerülhetnek (akár utólag is) erre a típusú kitiltásra, vagy akár meghosszabításra kerülhetnek.

* "DDOS [EMAIL: CíM]"
- A legtöbb esetben ilyenkor már biztosak vagyunk abban, hogy a felhasználó bűnös. Azonban továbbra is szeretnénk felvenni a kapcsolatot és egy esélyt kínálni a felhasználónak, a saját álláspontjának elmesélésére.
Ugyanakkor ez a típusú kitiltás arra is szolgál, hogy a felhasználó megértse tettének súlyát és következményeit, és esetleges lehetőséget nyújtson a kitiltás feloldására, a történtek tisztázása után.
Azonban a "EMAIL: CíM" és az "INDOK [EMAIL: CíM]" típusú kitiltások is lehetnek ideiglenesek. Ebben az esetben nincs lehetőség unbanra, ha a felhasználó elfogadja a büntetést/hibáit, köteles megvárnia a kitiltás lejártát.

* "CHANGE" / "SERIAL CHANGE" - Serial változtatás
- Az az indok azt jelenti, hogy a felhasználó serialja (amelyik kitiltásra került) nem hiteles: szándékosan próbálta megváltoztatni, amelyet az MTA ANTICHEAT érzékelt.
Tilos bármiféle technikai eszközt használni a serial újragenerálására, ez minden esetben kitiltást eredményez az új (szabálytalanul generált) serialon.
Ha a felhasználó visszatér az eredeti serialjához, a legtöbb esetben folytathatja a játékot, az eredeti serialja nem kerül tiltásra.
Ha a felhasználó ebben a típusú kitiltásban részesül, de állítása szerint nem próbálta meg módosítani a serialját, akkor jogában áll unban kérelmet írni, a kitiltásának manuális felülvizsgálatának céljából.

* "BACKDOOR"
- A felhasználó "hátsó ajtót" épített be, egy általa készített, vagy felújított szkriptbe, játékmódba, vagy szolgáltatásba. A hátsó ajtó lehetőséget nyújt a készítőjének/terjesztőjének, hogy kárt tegyen a szerver sértetlenségében, vagy a szerver játékosbázisának élményében.
A felhasználó bűnösségének egyértelmű bizonyítéka, ha a hátsó ajtó hozzáférésének lehetősége a felhasználó kezében van.

A hátsó ajtó használatára nincs mentség. A "biztonság", vagy a "játékmódunk kiszivárgásától való védelem", érvénytelenek, ilyen esetben a tevékenység önmagában jogellenes. (Például: A felhasználó rejtett parancs használatával jogtalanul módosítja saját adminisztrátori szintjét, ez feltörésnek minősül. A felhasználó rejtett parancs használatával leállítja a szervert, vagy kárt tesz benne, ez a szerver infrastruktúrájába való behatolás.) Erkölcstelen, vagy szabályellenes tevékenységekre sem megfelelő és elfogadható válasz a fentebb leírt cselekedet, valamint kitiltást eredményezhet.

* "[SZOLGÁLTATÁS] VISSZAÉLÉS" / pl. "FÓRUM VISSZAÉLÉS"
- Az MTA szolgáltatásaival (pl: fórum, discord, community oldal) való visszaélés, és súlyos szabályellenes tevékenység esetén, dönthetünk a felhasználó globális kitiltásáról, az összes platformról.
Például:
- Ha folyamatosan kijátsza a fórum/discord kitiltását és károssá válik a moderáló csapat számára.
- Ha hátsó ajtóval ellátott resourceokat tesz közzé, amellyel kárt tud okozni a szerverben, vagy annak játékosbázisban. (fentebb részletezett módon)
- Ha rosszindulatú tevékenységet folytat az MTA infrastruktúrája ellen, vagy súlyos kárt okoz abban.
- Ha elfogadhatatlan magatartást folytat az MTA adminisztrátoraival szemben, példéul zsarolja, vagy fenyegeti őket.

 

Kérjük, emlékezz arra, hogy az MTA: San Andreas-t olyan önkéntesek készítik és futtatják, akik szabadidejüket áldozzák fel a játék készítésére, hogy egy szórakozási lehetőséget nyújtsanak neked.
Egy "vendég" vagy és nem feltétlenül jogosult a szolgáltatások igénybevételére. Ha a magaviseleteddel és cselekedeteiddel megszeged a szabályokat, akkor ne lepődj meg azon, ha már nem látunk szívesen a közösségünkben és akár kitiltásban részesítünk platformjainkon.

*Megjegyzés: a fenti bekezdés közvetlenül a "SZOLGÁLTATÁS VISSZAÉLÉS" részre vonatkozik.

 

Attól eltekintve, hogy ennek a bejegyzésnek a célja, hogy a felhasználó magyarázatot kapjon kitiltásának okáról és felülbírálást kérjen, tartalmazza a kitiltási irányelveinket is, valamint a gyakori büntetendő tevékenységeket is. Ha valamely szabályellenes tevékenység elkövetőjét szeretnéd jelenteni, akkor nyugodtan küldj üzenetet Dutchman101-nek, és/vagy CCW-nek. (A beszélgetésbe beveheted minkét személyt, de mindenképp küldj üzenetet Dutchman101-nek, a jelentés időben történő elbírálása érdekében. Természetesen angol nyelven.)

Edited by Patrick
  • Like 1
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...